01:38 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου είναι σε ετοιμότητα ώστε μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 15:00 να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων. Μόνο η «Alter Ego» του Β. Μαρινάκη είχε καταθέσει αίτηση μέχρι χθες.

Στις 15:00 σήμερα, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους, για τις δύο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Μέχρι χθες, η μόνη εταιρία που είχε καταθέσει αίτηση, ήταν η «Αλτερ Έγκο ΜΜΕ», συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα μέλη του ΕΣΡ, σύμφωνα με το ΑΠΕ — ΜΠΕ, θα βρίσκονται σήμερα σε «ανοικτή» διάσκεψη, ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί.

Στη συνέχεια θα ενημερώσουν επίσημα για τον αριθμού των αιτήσεων και των φορέων, ενώ η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, και αν απαιτηθεί και την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019.

Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσει

Το ΕΣΡ θα ελέγξει τις αιτήσεις με τη συνδρομή και άλλων ανεξάρτητων Αρχών, προκειμένου το Συμβούλιο να αποφασίσει την έγκριση ή μη, συμμετοχής των υποψηφίων στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πλειοδότες και θα υπάρξει η δεκαήμερη περίοδος των ενστάσεων. Στη συνέχεια θα γίνει ενδελεχής οικονομικός έλεγχος των ενδιαφερομένων από όλες τις αρμόδιες Αρχές, το ΕΣΡ θα ανακοινώσει την τελική λίστα των παρόχων που θα λάβουν την άδεια.

Εάν έχουν υπάρξει δύο υποψήφιοι, οι δύο εναπομείνασες άδειες θα εκχωρηθούν με το οικονομικό αντάλλαγμα που προβλέπεται, ύψους 35 εκατ. ευρώ με χρονική διάρκεια τα 10 έτη. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι των δύο ενδιαφερομένων θα διεξαχθεί δημοπρασία.

Σχετικά:

Δύο ακόμη τηλεοπτικές άδειες δημοπρατεί το ΕΣΡ
Στη διεύθυνση της Τηλεόρασης της Alter Ego η Πόπη Τσαπανίδου
Tags:
τηλεοπτικές άδειες, Alter Ego, ΕΣΡ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK