20:03 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
ΕΡΤ

Διευκρινίσεις ΕΡΤ για Αθανασίου: Δεν ευθυνόμαστε για τις απαντήσεις και τις αντιδράσεις

© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos Myrillas
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Η ΕΡΤ δεν ευθύνεται «για τις απαντήσεις που δίδονται ή για τις αντιδράσεις που προκαλούν οι απαντήσεις» αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, σε διευκρινιστική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Αθανασίου.

Διευκρινίσεις για τον «θόρυβο» που προκάλεσε η συνέντευξη του Χαράλαμπου Αθανασίου δίνει η ΕΡΤ.

Η δημόσια τηλεόραση, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει ότι δεν «ευθύνεται για τις απαντήσεις που δίδονται ή για τις αντιδράσεις τις οποίες προκαλούν οι απαντήσεις».

«Σε σχέση με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη σημερινή συνέντευξη του πρώην υπουργού κ. Αθανασίου στην ΕΡΤ, η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι — όπως πάντα — μετέδωσε και μεταδίδει πλήρως, ισοτίμως και χωρίς λογοκρισία τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τις απαντήσεις των ερωτώμενων προσώπων, χωρίς, βεβαίως, να ευθύνεται για τις απαντήσεις που δίδονται ή για τις αντιδράσεις τις οποίες προκαλούν οι απαντήσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ.

«Αυτό έγινε και στην προκείμενη περίπτωση, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, κλήθηκε να απαντήσει εάν η παθητική δωροδοκία «συνιστά αδίκημα που συνδέεται με πράξεις που ανάγονται στα καθήκοντα του υπουργού ή τελείται επ' ευκαιρία αυτών».

Ο ίδιος απάντησε ότι το αδίκημα τελείται «κατά την άσκηση» των υπουργικών καθηκόντων. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν η μίζα «είναι στις αρμοδιότητες ή είναι επ' ευκαιρία» των υπουργικών καθηκόντων, απάντησε:

«Μα δεν θα την έπαιρνε τη μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Εγώ πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Γιατί αν δεν ασκούσε τα καθήκοντά του δεν θα τα έπαιρνε. Οποιοσδήποτε υπουργός».

Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ ότι επιδιώκουν την «παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis».

Σχετικά:

«Μονταζιέρα» του Μαξίμου καταγγέλει ο Αθανασίου για τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ
Tags:
Δικαιοσύνη, Novartis, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Μέγαρο Μαξίμου, ΕΡΤ, Χαράλαμπος Αθανασίου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK