01:57 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης διευκρίνισε ότι όσοι είναι υποψήφιοι δεν μπορούν να παρουσιάζουν εκπομπή με βάση την κείμενη νομοθεσία, ενώ επικαλέστηκε και τις περιπτώσεις των κ.κ. Αρβανίτη και Μπούρα.

Διευκρινίσεις για το «κόψιμο» της εκπομπής της Βίκυς Φλέσσα έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της ΕΡΤ, στον απόηχο της σχετικής ανακοίνωσης της υποψήφιας ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι αυτονόητο ότι όσοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ — είτε ανήκουν στο τακτικό προσωπικό της, είτε είναι εξωτερικοί συνεργάτες — έχουν επίσημα ανακοινωθεί ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν μπορούν να παρουσιάζουν εκπομπή, βάσει των όσων προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Αυτό ακριβώς συνέβη μεταξύ άλλων και με τους κ.κ. Αρβανίτη, Μπούρα και Φλέσσα» ανέφερε η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Και πρόσθεσε: «Η ΕΡΤ ευχήθηκε και εύχεται καλή επιτυχία στους δημοσιογράφους της που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι / υποψήφιες στις εκλογές. Όπως κάθε άλλος υποψήφιος, θα φιλοξενούνται και αυτοί /αυτές σε εκπομπές της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον νόμο και γενικότερα τους κανόνες για τη διαφύλαξη της πολιτικής πολυφωνίας. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι υποβολιμαία και κακόπιστη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί διακόπτεται η εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα, τι ζητάει από τη διοίκηση της ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται ότι η Βίκυ Φλέσσα, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., γνωστοποίησε ότι η προβολή της εκπομπής διακόπτεται λόγω της υποψηφιότητας, ενώ διερωτήθηκε για το «τι θα γίνει στη συνέχεια, με τα επεισόδια που έχουν μαγνητοσκοπηθεί».

Σχετικά:

Γιατί διακόπτεται η εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα, τι ζητάει από τη διοίκηση της ΕΡΤ
Η Βίκυ Φλέσσα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ
Tags:
υποψήφια, ευρωεκλογές 2019, ευρωβουλευτής, τηλεοπτικός σταθμός, εκπομπή, ΕΡΤ, Νέα Δημοκρατία, Βίκυ Φλέσσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK