12:34 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
ΕΡΤ

ΕΡΤ για προβολή εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ αντί για δελτίο ειδήσεων: «Ήταν λάθος»

© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos Myrillas
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 02
Βρείτε μας

«Ήταν λάθος και η διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται γι' αυτό», παραδέχεται η δημόσια τηλεόραση για τα ρεπορτάζ που δεν μεταδόθηκαν προκειμένου να προβληθεί η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην παραδοχή ότι έγινε «λάθος» προχώρησε η διοίκηση της ΕΡΤ για το γεγονός ότι στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της Δευτέρας δεν προβλήθηκαν ρεπορτάζ για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, αλλά η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής.

«Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ που εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη.

«Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών», παραδέχεται η ΕΡΤ.

«Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός είχε προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής».

«Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση», ανέφερε η ΝΔ σε υστερόγραφο ανακοίνωσης από το γραφείο Τύπου.

Tags:
εκλογές 2019, εκλογές, εκδήλωση, Βουλή, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΡΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK