18:29 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Συνέδριο GEN summit

Δημοσιογράφοι από 80 χώρες έφτασαν στην Αθήνα για το διεθνές συνέδριο GEN Summit

© Φωτογραφία: facebook.com/Global Editors Network
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Το διεθνές ειδησεογραφικό συνέδριο GEN Summit διοργανώνεται φέτος στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.

Δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο βρίσκονται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν σήμερα, Πέμπτη, καθώς και τις επόμενες δύο ημέρες, στο διεθνές ειδησεογραφικό συνέδριο GEN Summit 2019 που διοργανώνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το φετινό συνέδριο που διοργανώνεται από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου, με τη συμμετοχή πάνω από 700 δημοσιογράφων από 80 χώρες, έχει τίτλο «VVV Challenge: Voice, Visual Journalism and Verification».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η διοργάνωση φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή κορυφαία στελέχη από τον χώρο των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις του κλάδου, μέσα από συζητήσεις, εργαστήρια και ομιλίες.

Επί τάπητος θα τεθούν, μεταξύ άλλων, νέα δημοσιογραφικά μοντέλα και αφηγηματικές μέθοδοι, πλατφόρμες προσέγγισης του κοινού, εργαλεία και τρόποι αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης και χρήση νέων τεχνολογιών στις αίθουσες σύνταξης.

Το «παρών» στο GEN Summit 2019 δίνουν σημαντικά ονόματα της διεθνούς δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ, όπως στελέχη των Guardian, Bloomberg, Google News, BBC, Microsoft, Reuters, AFP, κ.α. Στο συνέδριο συμμετέχουν και Έλληνες ομιλητές, όπως ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς και ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

Μεταξύ των χορηγών του GEN Summit είναι και το πρακτορείο Sputnik.

Tags:
δημοσιογραφία, συνέδριο, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, GEN Summit 2019, Sputnik, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK