07:42 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Σε στάση εργασίας και Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Τετάρτη, προχωρά η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με τρία βασικά αιτήματα.

Την απόφαση να προχωρήσει σε στάση εργασίας και επαναλαμβανόμενες απεργίες έλαβε ομόφωνα το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ειδικότερα το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας την Τρίτη 18 Ιουνίου από τις 11:00 έως τις 16:00 και στη συνέχεια σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

Βασικό αίτημα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι: η «ολοκλήρωση εδώ και τώρα της εφαρμογής της δημοσιευμένης σε ΦΕΚ ΚΥΑ αναβίωσης – συμψηφισμού, μέσω της οποίας κλείνει από τη μια το κενό που άφησε στον εργασιακό μας βίο και τα δικαιώματα (ασφαλιστικά κ.α) η  διετία  2013-2015, εμποδίζοντας  έτσι εκείνους  που τυχόν  στο μέλλον θα  θελήσουν να τα αμφισβητήσουν (με ότι κι αν σημαίνει αυτό), ενώ από την άλλη  άρει τις αδικίες  που δημιουργήθηκαν σε αυτό το διάστημα».

Την ίδια στιγμή ζητά την «υπογραφή ΣΣΕ και νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν θεσμικούς και οικονομικούς όρους εργασίας των υπαλλήλων της ΕΡΤ (με νέο μισθολόγιο και την απεμπλοκή από το ενιαίο, καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας κλπ)».

Επιπλέον, η ΠΟΣΠΕΡΤ, επιθυμεί να διασφαλιστεί η «απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ και όλων των δομών της με τον απαιτούμενο εξοπλισμό   προετοιμασίας, παραγωγής και μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος, η διαφύλαξη της  περιουσίας της με προσλήψεις άκρως απαραίτητου προσωπικού και κυρίως η συνέχειά της μέσω της οικονομικής της επάρκειας και αυτοτέλειας».

Tags:
24ωρη απεργία, δημόσια τηλεόραση, απεργία, στάση εργασίας, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΡΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK