21:39 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Οι Τελευταίοι Τσάροι σίριαλ στο Νέτφλιξ

«Οι Τελευταίοι Τσάροι» μεταφέρουν τους τηλεθεατές στο Μαυσωλείο του Λένιν το... 1905

© Φωτογραφία: youtube
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Η νέα σειρά του Netflix με τίτλο «Οι τελευταίοι Τσάροι» («The Last Czars») διηγείται τη ζωή του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας, Νικολάου Β’ και μεταφέρει τους θεατές στο Μαυσωλείο του Λένιν το... 1905.

Τη ζωή του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας, Νικολάου Β’, και της διάλυσης της αυτοκρατορίας του αφηγείται η νέα σειρά του Netflix, που έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα την Τετάρτη.

Η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια και «ντύνει» τις δραματοποιημένες σκηνές με σχόλια ιστορικών.

Ακολουθεί τη διαδρομή της Ρωσικής Βασιλικής Οικογένειας από τη στιγμή της στέψης του Νικολάου Β’ και όλη την πορεία της που σημαδεύτηκε από την ταραγμένη περίοδο στις αρχές του 1900, την άνοδο και την πτώση του Ρασπούτιν, την καταστροφική ανάμειξη της Ρωσίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις Επαναστάσεις, και της φυλάκιση των Ρομανόφ.

Σε αντίθεση με τις άλλες παραγωγές που απλώς παραθέτουν ιστορικά στοιχεία η ομάδα της σειράς «Οι τελευταίοι Τσάροι» («The Last Czars») εισήγαγε κάποιες καινοτομίες. Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι θεατές είδαν την Κόκκινη Πλατεία όπως ήταν το Φεβρουάριο του 1905 αλλά και το Μαυσωλείο του ηγέτη των Μπολσεβίκων Βλαντίμιρ Λένιν, ολοκληρωμένο.

Στην πραγματικότητα, το Μαυσωλείο του Λένιν στην αναγνωρίσιμη του μορφή παρέμενε ανολοκλήρωτο μέχρι τον Οκτώβριο του 1930.

Στην εκδοχή του σίριαλ, το 1905 ο Λένιν (πέθανε το 1924) είναι ήδη νεκρός. 

Tags:
Τσάρος, επανάσταση, Ρωσία, σειρά, Netflix
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK