07:43 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Σήμα του Netflix

Το Netflix αφαιρεί σκηνή αυτοκτονίας από το «13 Reasons Why»

© AFP 2019 / Lionel Bonaventure
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Το Netflix θα επεξεργαστεί μια σκηνή αυτοκτονίας από τη δημοφιλή σειρά «13 Reasons Why», η οποία είναι διαθέσιμη και στην ελληνική πλατφόρμα με τίτλο «Δεκατρία Γιατί».

Το Netflix προχωρά στην αφαίρεση μιας αμφιλεγόμενης σκηνής από τη δημοφιλή σειρά «13 Reasons Why» (στα ελληνικά «Δεκατρία Γιατί»). Πρόκειται για μια σκηνή που δείχνει νεανική αυτοκτονία.

Η δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα ανακοίνωσε με ανάρτηση στο Twitter ότι θα αφαιρέσει την επίμαχη σκηνή από τη σειρά. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συμβουλών από γιατρούς.

Η σειρά που βασίζεται σε ομώνυμο βιβλίο ασχολείται με την αυτοκτονία μιας νεαρής κοπέλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Netflix: Το «La Casa de Papel» επιστρέφει τον Ιούλιο μαζί με νέους κύκλους σειρών και ταινίες

Το Netflix, αναφέρει ότι «ακούσαμε από πολλούς νέους ανθρώπους ότι το 13 Reasons Why τους ενθάρρυνε να αρχίσουν συζητήσεις σχετικά με δύσκολα θέματα όπως την κατάθλιψη και την αυτοκτονία και να λάβουν βοήθεια – συχνά για πρώτη φορά».

«Καθώς ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε την τρίτη σεζόν αργότερα αυτό το καλοκαίρι, λάβαμε υπόψη την συνεχιζόμενη συζήτηση για τη σειρά. Έτσι, κατόπιν συμβουλής ιατρών, συμπεριλαμβανομένης της δρ Κριστίν Μαουτιέρ, επικεφαλής στην Αμερικανική Ένωση για την Πρόληψη Αυτοκτονιών, αποφασίσαμε με τον δημιουργό Μπράιαν Γιόρκι και τους παραγωγούς του 13 Reasons Why να διορθώσουμε τη σκηνή όπου η Χάνα αφαιρεί τη ζωή της», σημειώνεται στην ανάρτηση του Netflix.

​Σύμφωνα με το Reuters, η επίμαχη σκηνή «διαγράφεται».

Παρά την επιτυχία της, η σειρά έχει δεχθεί κριτική από οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι εκθειάζει την εφηβική αυτοκτονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίσημη σελίδα του Netflix για τη σειρά, σημειώνεται ότι «περιλαμβάνει σκηνές που μπορεί να σοκάρουν τους θεατές, όπως λεπτομερείς απεικονίσεις σεξουαλικής κακοποίησης, χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αυτοκτονίας».

Παράλληλα, οι θεατές καλούνται εάν χρειάζονται βοήθεια για την αντιμετώπιση κρίσεων τέτοιου είδους να επισκέπτονται το 13ReasonsWhy.info όπου μπορούν να βρουν στοιχεία επικοινωνίας για φορείς κατά της αυτοκτονίας, σε πολλές χώρες του κόσμου.

Tags:
αυτοκτονία, τηλεοπτική σειρά, σειρά, Netflix
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK