10:04 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο οποίος περιέρχεται στον έλεγχο της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Οι επίσημες ανακοινώσεις.

Και επισήμως ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλάζει ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ο οποίος πλέον τελεί υπό τον έλεγχο της οικογένειας Βαρδινογιάννη, μέσω της εταιρείας Mediamax Holdings Limited.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η Mediamax - θυγατρική της Motor Oil Ελλάδας με έδρα την Κύπρο - προχώρησε στην εξαγορά:

  • Του 24,95% των μετοχών της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.
  • Συνολικά 998 ονομαστικών μετοχών (επί συνόλου 2.000) εκδόσεως Nevine Holdings Limited

Οι παραπάνω συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν με την Alpha Media Group Limited (σ.σ. πωλητής), με το συνολικό αντίτιμο να ορίζεται στα 4,45 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό θα καταβληθεί τμηματικά εντός 12 μηνών.

Μετά το παραπάνω deal, η Mediamax - και επομένως, η οικογένεια Βαρδινογιάννη - καθίσταται ως ο μοναδικός μέτοχος της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε., με άμεση συμμετοχή 49,9% και έμμεσε 50,10%.

Παράλληλα, μέσω της Nevine Holdings, η Mediamax ελέγχει πλέον το 99,95% της Alpha Ραδιοφωνική Α.Ε. και το 100% της Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος Α.Ε.

Η ολοκλήρωση των παραπάνω συναλλαγών, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν στα τέλη του 2018, έγκειται στην έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Οι καλύτερες σειρές του Alpha

Το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι σαφές ότι θα προσπαθήσει να επενδύσει στα ήδη «βαριά χαρτιά» του τηλεοπτικού σταθμού, προκειμένου να δώσει ώθηση στα νούμερα της AGB.

Ανάμεσα σ’ αυτά συγκαταλέγονται οι τηλεοπτικές σειρές του σταθμού, οι οποίες στέκονται με αξιοπρέπεια απέναντι στους ανταγωνιστές τους.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τα παρακάτω σίριαλ:

  • Έρωτας Μετά (Δευτέρα έως Πέμπτη 21:50)
  • Μην Αρχίζει τη Μουρμούρα (Τετάρτη – Πέμπτη 21:00)
  • Κρατάς Μυστικό (Παρασκευή 21:00)
Tags:
Γιάννης Βαρδινογιάννης, Δημήτρης Κοντομηνάς, κανάλια, κανάλι, επιχειρηματίας, τηλεοπτικός σταθμός, ραδιοτηλεοπτικό, Alpha
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK