09:42 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το κανάλι Russia Today (RT) εγκαινιάζει μια δωρεάν σχολή ΜΜΕ, την «RT-Region». Στόχος της σχολής αυτής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού, είναι τοπικοί μπλόγκερς και δημοσιογράφοι να μάθουν πώς να δημιουργούν μόνοι τους το δικό τους πρωτότυπο περιεχόμενο, καθώς και πώς να μετατρέπουν ειδήσεις τοπικού χαρακτήρα σε ειδήσεις εθνικού βεληνεκούς.

Οι φοιτητές στη σχολή ΜΜΕ «RT-Region» θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πώς θα μετατρέπουν τοπικές ειδήσεις σε ειδήσεις εθνικού επιπέδου, να εντοπίζουν ασυνήθιστες ιστορίες που θα μπορούσαν να γίνουν viral καθώς και να δημιουργούν το δικό τους μοναδικό περιεχόμενο και να το κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά ανέφερε στην ιστοσελίδα του το κανάλι Russia Today, θέλοντας έτσι να παρουσιάσει το περιεχόμενο της νέας σχολής ΜΜΕ που έχει εγκαινιάσει. 

Γνωστοί δημοσιογράφοι αλλά και διευθυντές μέσων ενημέρωσης θα συζητήσουν με τους σπουδαστές τόσο για τις νομικές πτυχές της δημοσιογραφίας όσο και για τον ψυχολογικό παράγοντα που επηρεάζει τη συγκεκριμένη εργασία, όπως ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας στην ιστοσελίδα του. 

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια του RT, Margarita Simonyan, οι σπουδαστές δεν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν, καθώς οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ταξιδέψουν στις περιοχές τους και θα τους ενημερώσουν για όλα αυτά που έχουν μάθει στο RT.

Το 2016, το Russia Today είχε ανοίξει σχολή για υποψήφιους δημοσιογράφους και μπλόγκερς. Τον Ιανουάριο του 2020, το RT λάνσαρε μία πρωτότυπη διαδικτυακή σχολή που παρείχε διαδικτυακά σεμινάρια σε φοιτητές από όλον τον κόσμο. 

Από την έναρξη αυτού του καινοτόμου προγράμματος, περίπου 500 άτομα από 20 χώρες έχουν ολοκληρώσει σπουδές πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Μερικοί μάλιστα απόφοιτοι έλαβαν ακόμα και την ευκαιρία να δουλέψουν στο ίδιο το RT. 

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα RT-Region είναι δωρεάν και οι σπουδαστές γίνονται δεκτοί μέσω διαγωνισμού. 

 

Tags:
δημοσιογράφος, δημοσιογραφία, ΜΜΕ, Russia Today
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK