03:40 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στο Μάτι (136)
0 10
Βρείτε μας

Η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιοποίησε απάντηση για το εξώδικο που κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Απάντηση στο εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη δημοσιοποίησε η «Καθημερινή» τονίζοντας ότι η εφημερίδα «δεν υιοθετεί» την κατηγορία περί εντολής της τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη για συγκάλυψη των αιτιών της τραγωδίας στο Μάτι.

Όπως σημειώνεται στην απάντηση «η “Κ” αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη».

«Η “Κ” προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου» προσθέτει η εφημερίδα.

Και καταλήγει:

«Η “Κ” δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος».

Το εξώδικο Γεροβασίλη στην «Καθημερινή» για το Μάτι

Νωρίτερα σήμερα, δικαστικός επιμελητής επιμελητής επέδωσε εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Το εξώδικο αφορά το χθεσινό δημοσίευμα «στο οποίο εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπό της», όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος η κ. Γεροβασίλη θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει.

Επιπλέον προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης κατά των υπευθύνων της εφημερίδας, καθώς και κατά παντός υπευθύνου.

Θέμα:
Φωτιά στο Μάτι (136)
Tags:
φωτιά, Μάτι, εξώδικο, απάντηση, Καθημερινή, Όλγα Γεροβασίλη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK