19:34 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η «Καθημερινή» και ο αρθρογράφος Στέφανος Κασιμάτης ζήτησαν συγγνώμη από τον Γιώργο Κατρούγκαλο για λεζάντα φωτογραφίας σχετικά με τα μαλλιά του πρώην υπουργού.

Συγγνώμη από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, ζήτησαν η εφημερίδα «Καθημερινή» και ο αρθρογράφος Στέφανος Κασιμάτης.

Αφορμή στάθηκε φωτογραφία του κ. Κατρούγκαλου που δημοσίευσε η εφημερίδα και συνοδευόταν από σχόλιο σχετικά με τα μαλλιά του πρώην υπουργού.

«Ω, οι μπούκλες! Πού πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από έναν χρόνο) σκίαζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου!» έγραφε η λεζάντα της επίμαχης φωτογραφίας.

Η «συγγνώμη» από «Καθημερινή» και Στέφανο Κασιμάτη

Η λεζάντα και η φωτογραφία προκάλεσαν αντιδράσεις, με την εφημερίδα και τον Στέφανο Κασιμάτη να σπεύδουν να ζητήσουν συγγνώμη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κασιμάτης, δεν γνώριζε ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε λόγω προβλήματος υγείας.

«Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου, μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας» αναφέρει σε ανάρτηση που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

«Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της και η εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύτηκε ότι το ατόπημα δεν θα επαναληφθεί.

«Η “Κ” ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί» σημειώνεται.

Η απάντηση από τον κ. Κατρούγκαλο

Απαντώντας στη «συγγνώμη» της εφημερίδας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ευχαρίστησε όσους πήραν θέση στο ζήτημα.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι ίσως βγει κάτι καλό από τη «θλιβερή αυτή ιστορία»: Ένα υγιέστερο δημοσιογραφικό τοπίο, χωρίς κανιβαλισμούς και δολοφονίες χαρακτήρων.

«Ευχαριστώ όλους εσάς που πήρατε θέση επί του θέματος, φίλους, συντρόφους, δημοσιογράφους κ ιδίως τους πολιτικούς αντίπαλους. Ίσως βγει κάτι καλό από τη θλιβερή αυτή ιστορία: ένα υγιέστερο δημοσιογραφικό τοπίο, χωρίς κανιβαλισμούς κ δολοφονίες χαρακτήρων» έγραψε ο κ. Κατρούγκαλος στο Twitter.
Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, εφημερίδα, Καθημερινή, Γιώργος Κατρούγκαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK