01:00 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γιώργος Δελαστίκ έχασε τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από μακροχρόνια ανίατη ασθένεια, ενώ η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Παρότι σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, ο Γιώργος Δελαστίκ επέλεξε τη δημοσιογραφία κάνοντας τα πρώτα του βήματα το 1979 οπότε εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και αναλυτής στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης», «Πρώτη», «Το Παρόν», «Καθημερινή», «Ελευθερία Λάρισας» και «Έθνος», απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2015, καθώς και στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Το 1989 ίδρυσε το μηνιαίο περιοδικό «Πριν», στο οποίο διετέλεσε διευθυντής, όπως, εν συνεχεία και στην εφημερίδα «Πριν». Εργάστηκε, επίσης, ως αναλυτής στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα «Δίαυλος 10», «ΑΝΤ1» και «MEGA», ενώ πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

Ο Γιώργος Δελαστίκ έγραψε πέντε βιβλία και συμμετείχε σε πολλά άλλα:

  • «Το τέλος των Βαλκανίων»
  • «Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία»
  • «Η νέα Γιάλτα»
  • «Συνωμοσία στη Μεσόγειο»
  • «Αφγανιστάν»
«Όλα τα χρόνια της ζωής του παρέμεινε σταθερός στην ιδεολογία του και εργάστηκε με αξιοπρέπεια. Μέσα από την αρθρογραφία του πάλεψε ενάντια στη φτώχεια και την αδικία, τίμησε τους λαϊκούς αγώνες και την Αριστερά. Με το παράδειγμα και την ηθική του ακεραιότητα ενέπνευσε πολλούς νέους δημοσιογράφους να ακολουθήσουν το επάγγελμα της μαχόμενης δημοσιογραφίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Σημειώνεται ότι, από φοιτητής εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα κι έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχώρησε, διαφωνώντας με την κυβέρνηση Τζαννετάκη και πήρε ενεργά μέρος στη συγκρότηση του Νέου Αριστερού Ρεύματος.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής σε πολλές αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Αντιπολίτευσης, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα τελευταία χρόνια της ενεργού πολιτικής του δράσης συμμετείχε και συνέβαλε με τις ιδέες και τη γνώση του στις προσπάθειες και τις αναζητήσεις για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο.

Η κηδεία του Γιώργου Δελαστίκ θα γίνει σύμφωνα με τις τελευταίες επιθυμίες του και σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Tags:
θάνατος, δημοσιογράφος, Γιώργος Δελαστίκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK