13:51 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, άνοιξε τον δρόμο σε πολλές γυναίκες ώστε να μιλήσουν για τα βιώματά τους.

Η έμπειρη δημοσιογράφος Έλλη Στάη αποκάλυψε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε η ίδια, έπειτα από την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά τόσο εκείνη όσο και μια συναθλήτριά της.

«Όλοι ξέραμε ότι σε επαγγελματικούς χώρους αυτά συνέβαιναν. Οι ακρότητες της εκμετάλλευσης και της βίας που ασκούνται πάνω σε νέες κοπέλες, είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά» ανέφερε μιλώντας στο MEGA, συμπληρώνοντας πως «ήρθε η ώρα» να πυκνώσουν αντίστοιχες καταγγελίες.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε πως και εκείνη έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου είχε τύχει και μένα πριν χρόνια, με απειλή "δεν θα βρεις αλλού δουλειά"» φανερά βουρκωμένη.

Προχώρησε μάλιστα λέγοντας για παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν σε συναδέλφους της: «Έβλεπα νέα κορίτσια, τα οποία, μεγάλος τηλεοπτικός παράγοντας, τους έλεγε "κάνε μια στροφή, να δω τα οπίσθιά σου" και αυτό πολύ συχνά γινόταν ενώπιον πολλών ανθρώπων» υπογράμμισε η γνωστή δημοσιογράφος.

Υποστήριξε επίσης πως πρέπει να περάσει χρόνο για να καταγγείλει κανείς τέτοιες πράξεις, αφού το θύμα πρέπει να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί αλλά και πώς θέλει να κινηθεί στη συνέχεια: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αναφέρεις, να το δημοσιοποιήσεις, γιατί απλά δεν υπήρχε αυτή η αποδοχή. Είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση» σημείωσε.

Tags:
Έλλη Στάη, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, Σοφία Μπεκατώρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK