13:49 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΜΟΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Κοσμηματοποιοί, ιστορικοί τέχνης και αδαμαντολόγοι μάς διδάσκουν τα μυστικά του κοσμήματος μέσα από μια πλατφόρμα μαθημάτων τα οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε από το σπίτι.

Αυτή την περίοδο της πανδημίας του νέου κορονοϊού, παρόλο που τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα παραμένουν κλειστά -στη χώρα μας μόλις σήμερα επέστρεψαν οι μαθητές στη Γ’ Λυκείου-, ανοίγονται νέες δυνατότητες τηλεκπαίδευσης.

Αν, για παράδειγμα, αγαπάτε το κόσμημα, πλέον μπορείτε να μυηθείτε εξ αποστάσεως στα μυστικά του από τους κορυφαίους του είδους. Το γαλλικό πολυτελές brand Van Cleef & Arpels εξασφάλισε στο ευρύ κοινό πρόσβαση στη Σχολή Κοσμήματός του. Μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του, ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, στα αγγλικά ή τα γαλλικά, από κορυφαίους ειδικούς όπως κοσμηματοποιούς, ιστορικούς τέχνης και αδαμαντολόγους.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις ενότητες: μυστικά δεξιοτεχνίας, ιστορία κοσμήματος και κόσμος πολύτιμων λίθων. Επιπλέον, όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ, για παράδειγμα για την ιστορία των πολύτιμων λίθων, την ποικιλία τους και τον ρόλο των κοσμημάτων στην παγκόσμια ιστορία.

«Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, η Σχολή Κοσμήματος Van Cleef & Arpels σάς προσκαλεί σε ένα εικονικό ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο των θησαυρών και των κοσμημάτων» όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του brands.

Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα βρούμε στην πλατφόρμα; Ο τρόπος με τον οποίο εξορύσσονται ρουμπίνια και αμέθυστοι, τα κοσμήματα που είχε χαρίσει ο Ναπολέοντας στη μέλλουσα γυναίκα του, πώς προέκυψε η παράδοση της γαμήλιας βέρας, αλλά και ποιο ήταν το πολύτιμο φυλαχτό της Αμερικανίδας αεροπόρου Ζακλίν Κόχραν (1906-1980).

Tags:
αμέθυστος, ρουμπίνι, μαθήματα, πολύτιμοι λίθοι, Ναπολέων, εκπαίδευση, βέρα, κοσμήματα, Van Cleef & Arpels
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK