17:45 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΜΠΑΣΚΕΤ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

H Euroleague ανακοίνωσε την άρση του «ban» στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Στη διάθεση του Μπαρτζώκα για τον αγώνα με τη Μακάμπι οι Μπάικς και ΜακΚίσικ.

Την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχής της Euroleague.

Μετά την αποστολή των απαιτούμενων εγγράφων αλλά και την ανταλλαγή πολυάριθμων επιστολών, η ευρωπαϊκή αρχή αποφάσισε να άρει το «ban» στην ερυθρόλευκη ΚΑΕ, βάζοντας ένα προσωρινό τέλος στα προβλήματα των Πειραιωτών. 

Αυτό σημαίνει ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του για τον - εκτός έδρας - αγώνα με τη Μακάμπι τους νεοαποκτηθέντες Ντουάιτ Μπάικς και Σακιέλ ΜακΚίσικ.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση δήλωσης νέων παικτών στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ είχε επιβληθεί έπειτα από φερόμενες παραβιάσεις των Κανονισμών Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι οποίες αφορούσαν ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΚΑΕ.

Η ανακοίνωση της Euroleague

«Η αρμόδια επιτροπή του Finance Panel της EuroLeague έλαβε την απόφασή της σχετικά με την κατάσταση συμμόρφωσης του Ολυμπιακού με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία κινήθηκε με βάση την εικαζόμενη παράβαση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, παραλείποντας να παράσχει πληροφορίες και την μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχεδίων συμμόρφωσης σύμφωνα με τα άρθρα 32. α), δ) και ε) αντιστοίχως, του πειθαρχικού κώδικα της EuroLeague.

Η υπόθεση αναφέρθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της Καλαθοσφαίρισης της EuroLeague και είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση στον Ολυμπιακό να δηλώσει νέους παίκτες σε διάστημα 30 ημερών, ενώ το Finance Panel εξέταζε τη διαδικασία.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αναθεώρησης, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:

  • Ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις που προβλέπονται στο άρθρο 32. α) και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα της EuroLeague.
  • Ο Ολυμπιακός τιμωρείται με περιορισμό των εξόδων στους παίκτες ως εξής:

- Μείωση κατά 7,5% (από 65% σε 57,5%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου μισθολογικού κόστους για την περίοδο της 2020-21 στην EuroLeague.

- Μείωση κατά 5,0% (από 65% σε 60%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου κόστους μισθοδοσίας για τη σεζόν 2021-22 στην EuroLeague.

  • Η απαγόρευση της δήλωσης νέων παικτών που επιβλήθηκε ως προσωρινό μέτρο στις 31 Ιανουαρίου 2020 λήγει την ημερομηνία της παρούσας απόφασης, επομένως στις 25 Φεβρουαρίου 2020».
Tags:
Γιώργος Μπαρτζώκας, μεταγραφές, μεταγραφή, μπάσκετ, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Β', Euroleague, Euroleague, Euroleague
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK