19:37 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΜΠΑΣΚΕΤ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Νίκος Παππάς, μίλησε για τη μόρφωσή του, την Εθνική, το μπάσκετ και τόνισε πως ντρέπεται να πει τι επάγγελμα ασκεί.

Ο Έλληνας άσος φιλοξενήθηκε στο pod.gr και αναφέρθηκε στη μόρφωσή του λέγοντας πως ήταν ένας καλός μαθητής, είχε την μητέρα του καθηγήτρια που τον πίεζε λίγο και επειδή ήταν στην επαρχία, έπρεπε να έχει καλό όνομα ώστε να μην κοροϊδεύουν και να λένε αυτός παίζει μπάσκετ και δεν έχει καλούς βαθμούς.

«Το άλλο σοκ, ήταν κάποια στιγμή που στα 20 μου, που γνώρισα την τότε κοπελιά μου, που ήμουν πάρα πολλά χρόνια μαζί, που δεν ήξερε ποιος ήμουν, τότε εγώ 21 χρονών, μεταξύ Ρόδου και Ισπανίας. Η κοπελίτσα αυτή ήταν πολύ μορφωμένη, ήταν στη Νομική, μπορούσε να μιλήσει κι είχα φτάσει σε σημείο να ντρέπομαι που δεν είχα πολλά πράγματα να συζητήσω. Μετά άρχισα να διαβάζω. Μου έδωσε να καταλάβω ότι τι είμαι; Ένας μπασκετμπολίστας είμαι. Με έχει γυρίσει στο άλλο άκρο. Αν κάποιος δεν με γνωρίζει, συγγνώμη που το λέω, ντρέπομαι να πω ότι είμαι μπασκετμπολίστας, διότι στο μυαλό του συνομιλητή μου δημιουργείται το "τι να μας πει ο μπασκετμπολίστας" και καμιά φορά το κρύβω, λέω κάτι άλλο» είπε.

Ο Νίκος Παππάς μίλησε και για την Εθνική ομάδα που δεν τον συγκινεί ιδιαίτερα η όλη διαδικασία.

«Ο κόσμος δεν τα ξέρει και δεν τα βλέπει όλα. Μιλάμε για το καλοκαίρι μας, που πάμε οικειοθελώς, ρισκάροντας την υγεία μας, την ξεκούρασή μας, άλλοι έχουν οικογένειες και δεν τις βλέπουν το καλοκαίρι, χίλια δύο πράγματα που μπαίνεις στη διαδικασία να θυσιάσεις, για να πας στην Εθνική. Έχω πάει αρκετά καλοκαίρια στην Εθνική και πιτσιρικάς. Μπαίνεις σε μια διαδικασία που εξυπηρετούνται κάποια συμφέροντα και κάποια αλισβερίσια. Μας έτρεχαν οκτώ η ώρα το πρωί να κοινωνήσουμε στην Εκκλησία στην Πάτρα. Κάτι τραγελαφικές καταστάσεις. Δεν ξέρω τι είναι αυτά. Εμένα δεν με εκφράζουν αυτά. Ήμουν ανέκαθεν σε ένα κυλικείο απ' έξω και τους περίμενα. Είμαι 30 χρονών, έχω θυσιάσει πόσα κι είμαι εδώ για να με τρέχεις να κοινωνήσω; Κάτι χορηγοί της πλάκας, να βάλουμε το ψεύτικο το χαμόγελό μας και να πάμε για φωτογραφίες. Το μπασκετικό είναι ωραίο, είναι όμορφο, υπάρχει το ρομαντικό της κατάστασης, αλλά, όχι, δεν αξίζει τον κόπο για εμένα. Σαν Νίκο δεν με εκφράζει» τόνισε.

Ο άσος του Παναθηναϊκού είπε και για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ότι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, αφού είναι αυθόρμητοι, αυθεντικοί και υποστηρίζουν ο καθένας τα δικά του πιστεύω και τις δικές του σκέψεις, χωρίς να φιλτράρουν. Επίσης, έχουν πάθος, αγαπούν την ίδια ομάδα και γενικώς μιλούν την ίδια γλώσσα. 

 

Tags:
μπάσκετ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Νίκος Παππάς (μπασκετμπολίστας), Παναθηναϊκός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK