22:38 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΜΠΑΣΚΕΤ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μπαράκ Ομπάμα αποκάλυψε πως έπρεπε να εγκαταλείψει την ομάδα μπάσκετ της κόρης του, λόγω του ότι άλλοι γονείς παραπονέθηκαν που την προπονούσε.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα, δημοσίευσε αυτήν την εβδομάδα ένα υπόμνημα με τίτλο «A Promised Land», το πρώτο από δύο προγραμματισμένους τόμους που έγραψε ο ίδιος για να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τη θητεία του ως Προέδρου από το 2009 έως το 2017.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, στο πόνημά του, μοιράζεται την ιστορία για το πώς αυτός και ο βοηθός του, Ρέτζι Λοβ, το 2010 άρχισαν να προπονούν με πρακτικές την ομάδα μπάσκετ της κόρης του Προέδρου, Σάσα, που ονομάζεται Vipers, στο Sidwell Friends School στην Ουάσιγκτον.

Παρά την επιτυχή προπονητική ομάδα της Σάσα, ο Ομπάμα αποκαλύπτει στο βιβλίο του ότι εγκατέλειψε τον προπονητικό ρόλο αφού οι γονείς παιδιών σε αντίπαλες ομάδες άρχισαν να παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους δεν εκπαιδεύονταν από τον 44ο Πρόεδρο.

«Αφού παρακολουθήσαμε ένα αξιολάτρευτο, αλλά χαοτικό, πρώτο ζευγάρι παιχνιδιών, ο Ρέτζι και εγώ αναλάβαμε να δημιουργήσουμε κάποιες τακτικές και εθελοντικά να κάνουμε μερικές άτυπες προπονήσεις την Κυριακή το απόγευμα με την ομάδα. Εργαστήκαμε στα βασικά: ντρίμπλα, πάσες, να βεβαιωθούν πως τα κορδόνια ήταν δεμένα πριν τρέξουν στο γήπεδο» εξήγησε ο Ομπάμα σε ένα απόσπασμα που έλαβε η «Sunday Times».

«Και παρόλο που ο Ρέτζι θα μπορούσε να γίνει λίγο πιο έντονος όταν κάναμε ασκήσεις, τα κορίτσια φάνηκαν να διασκεδάζουν όσο και εμείς», αποκαλύπτοντας επίσης ότι όταν η ομάδα νίκησε τον αντίπαλό τους στο σχολικό πρωτάθλημα, αυτός και ο Λοβ «γιόρτασαν σαν να ήταν οι τελικοί του NCAA».

Οι πρώτες διαμαρτυρίες

Ο Ομπάμα σημείωσε επίσης ότι έπειτα από ένα χρόνο προπόνησης, κάποιοι γονείς από μια αντίπαλη ομάδα του Sidwell άρχισαν να διαμαρτύρονται για τον προπονητή των Vipers.

«Αλλά φυσικά τίποτα για τη ζωή μας δεν ήταν εντελώς φυσιολογικό πια, καθώς μου θύμισε τον επόμενο χρόνο, όταν, μερικοί από τους γονείς από μια αντίπαλη ομάδα του Sidwell άρχισαν να παραπονιούνται στους προπονητές των Vipers και πιθανώς στο σχολείο ότι ο Ρέτζι και εγώ δεν κάναμε επίσης προπονήσεις στα παιδιά τους» θυμάται ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα περιγράφει επίσης στο βιβλίο του ότι εξήγησε στο σχολείο ότι δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερο για τις πρακτικές τους και ότι αυτός και ο Λοβ προσφέρθηκαν ακόμη και να βοηθήσουν άλλους γονείς να οργανώσουν τις τακτικές τους. Ο Ομπάμα θυμάται επίσης ότι του είπε αστειευόμενος ο Λοβ ότι οι άλλοι γονείς «πρέπει να πιστεύουν ότι η καθοδήγηση από εμένα (σ.σ. Ομπάμα) είναι κάτι που μπορούν να βάλουν στην αίτηση τους στο Χάρβαρντ».

Τελικά, ο Ομπάμα σημειώνει ότι εγκατέλειψε την προπόνηση επειδή ήταν «απλούστερο για όλους τους ενδιαφερόμενους».

Το υπόμνημα 768 σελίδων του Ομπάμα περιγράφει την πολιτική ζωή του Προέδρου, την προεδρική του εκστρατεία και ακόμη και το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011. Το βιβλίο κυκλοφόρησε σε 25 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων κινεζικών, αραβικών, τσεχικών και βιετναμέζικων, ανέφεραν οι «New York Times».

Το 2018, η πρώην κυρία Μισέλ Ομπάμα δημοσίευσε το δικό της, με τίτλο «Becoming». Το βιβλίο ήταν ευρέως επιτυχημένο, πουλώντας περισσότερα από 8,1 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ και τον Καναδά από την κυκλοφορία του, σημείωσαν οι «New York Times».

Ακολουθήστε τη σελίδα των αθλητικών του sputniknews στο Facebook για να διαβάζετε ανάλογες ειδήσεις, συνεντεύξεις, προσωπογραφίες, όλη την ειδησεογραφία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να βλέπετε ενδιαφέροντα βίντεο.

Tags:
προπόνηση, μπάσκετ, Μισέλ Ομπάμα, Μπαράκ Ομπάμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK