17:28 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
Multimedia

Ο Μακρόν ψάχνει ποιος φταίει για τα «κίτρινα γιλέκα» και βρήκε την απάντηση!

MULTIMEDIA
Λήψη σύντομου url
0 31
Βρείτε μας

Στα περί ανάμειξης της Ρωσίας στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία, απάντησε το Κρεμλίνο, κάνοντας λόγο για συκοφαντία.

Πανικός στο Ελιζέ για τα «κίτρινα γιλέκα»: Το Κρεμλίνο απαντά στα περί ρωσικής ανάμειξης

Συκοφαντίες χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τα περί ρωσικής ανάμειξης στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Το Κρεμλίνο σχολιάζοντας τους τελευταίους ισχυρισμούς περί ρωσικής ανάμειξης, ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θεωρεί εσωτερική υπόθεση της Γαλλίας τις διαδηλώσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν έχει παρέμβει στα ζητήματα άλλων χωρών.

«Θα ήθελα να πω ότι η Ρωσία θεωρεί τα πάντα που συμβαίνουν καθαρά εσωτερική υπόθεση της Γαλλίας. Δεν έχουμε παρέμβει και δεν πρόκειται να παρέμβουμε σε εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρες, περιλαμβανομένης και της Γαλλίας», ανέφερε ο Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λεντριάν, ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Γαλλίας (SGDSN) ερευνά αναφορές, κατά τις οποίες η Ρωσία φέρεται να έχει ανάμειξη στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων». Και αυτό, μετά από δημοσίευμα που έκανε λόγο για λογαριασμούς του Twitter που φέρονται να σχετίζονται με τη Ρωσία και οι οποίοι φέρονται να «πυροδοτούσαν» τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων», αναρτώντας για παράδειγμα φωτογραφίες τραυματισμένων διαδηλωτών.

Η Ρωσία, εντούτοις, έχει αρνηθεί επανειλημμένα την ανάμειξη σε εσωτερικές υποθέσεις ξένων χωρών.

Τα «κίτρινα γιλέκα» που διαμαρτύρονται από τα μέσα Νοεμβρίου ενάντια στις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και τα εκτατεμένα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει κατ'επανάληψη στη γαλλική πρωτεύουσα και όχι μόνο, έχουν θέσει τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ενώπιον σοβαρών προκλήσεων, καθώς αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Tags:
κίτρινα γιλέκα, διαδηλώσεις, Κρεμλίνο, Ζαν Ιβ Λεντριάν, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ