23:48 21 ΜΑΡΤΙΟY 2019
Multimedia

Δημοσκόπηση: Υψηλή η διαφθορά στα ανώτερα κλιμάκια εξουσίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Λήψη σύντομου url
0 0 0
Δημοσκόπηση της IFOP για την διαφθορά σε ΗΠΑ - ΕΕ
© Infographics.

Οι κάτοικοι των ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκών χωρών, φαίνεται πως δεν είναι και τόσο πεισμένοι ότι οι χώρες τους είναι απαλλαγμένες από τη διαφθορά, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της IFOP που διεξήχθη και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για λογαριασμό του Sputnik στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, τέσσερις χώρες που βρέθηκαν μεταξύ των κορυφαίων 25, στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας και Αντίληψης της Διαφθοράς για το 2017.

Στο ερώτημα πώς αξιολογούν το επίπεδο διαφθοράς στα υψηλότερα επίπεδα της εξουσίας στη χώρα τους, την απάντηση «υψηλό» έδωσαν τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ και πάνω από τους μισούς στη Γαλλία.

Πάνω από το 30% των ερωτηθέντων στη Γερμανία, καθώς και σχεδόν ένας στους τρεις στη Βρετανία και τη Γαλλία, απάντησαν ότι το επίπεδο διαφθοράς είναι «μεσαίο» και περίπου το ένα πέμπτο των Γερμανών (και πολύ λιγότερο ποσοστό στις άλλες χώρες) απάντησαν ότι είναι «χαμηλό».

Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό του Sputnik τον Αύγουστο από την εταιρία IFOP σε δείγμα 4.033 ατόμων άνω των 18 ετών. Το περιθώριο λάθους δεν ξεπερνά το 3,1%.

Tags:
δημοσκόπηση, διαφθορά, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ INFOGRAPHICS