06:08 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ FIBA 2019
Λήψη σύντομου url
Μουντομπάσκετ 2019 (260)
0 10
Βρείτε μας

Η Ελλάδα μπαίνει με μειονέκτημα στη δεύτερη φάση του Μουντομπάσκετ σε αντίθεση με Αμερική και Βραζιλία που έχουν από τρεις νίκες. Διαβάστε τα σενάρια πρόκρισης.

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το χρέος της απέναντι στη Νέα Ζηλανδία που της έδωσε και το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIBA 2019. Η γαλανόλευκη έχει δύσκολο έργο στη δεύτερη φάση καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει αρχικά την Αμερική το Σάββατο στις 15:30 και τη Δευτέρα τη Τσεχία στις 11:30.

Στον όμιλο της δεύτερης φάσης οι ομάδες κουβαλούν τις νίκες της πρώτης με την Αμερική και τη Βραζιλία να έχουν 3-0 και η Ελλάδα με την Τσεχία 2-1 και στους «8» θα περάσουν οι δύο πρώτες και δεν αποκλείεται η πρόκριση να κριθεί ακόμα και στην διαφορά πόντων. Πάμε να δούμε τα σενάρια πρόκρισης της «γαλανόλευκης».

Στους «8» με δύο στα δύο

Το σίγουρο είναι πως η Ελλάδα θα έχει τεράστιες πιθανότητες πρόκρισης αν κάνει το δύο στα δύο απέναντι στην Αμερική και την Τσεχία. Πάντως, δεν αποκλείεται και σε αυτό το σενάριο να προκύψει τριπλή ισοβαθμία και συνδυασμός αποτελεσμάτων.

Αν η Ελλάδα κάνει το 2 στα 2 και η Αμερική νικήσει τη Βραζιλία και η Σελεσάο τη Τσεχία υπάρχει η τριπλή ισοβαθμία με 4-1. Τότε, η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά πόντων μεταξύ των τριών ομάδων που ισοβαθμούν. Η Βραζιλία είναι στο +1 και η Ελλάδα στο -1.

Η τριπλή ισοβαθμία και η διαφορά πόντων

Το πιο λογικό σενάριο που θέλει η Ελλάδα με βάση τα δεδομένα που έχουν δείξει οι ομάδες στα παρκέ της Κίνας είναι η Αμερική να νικήσει Ελλάδα και Βραζιλία. Η Ελλάδα να επικρατήσει επί της Τσεχίας και οι Τσέχοι να μας κάνουν δώρο τη νίκη επί της Σελεσάο. Τότε, η βαθμολογία θα είναι ΗΠΑ (5-0), Βραζιλία, Ελλάδα και Τσεχία από 3-2. Αν συμβεί αυτό τότε πάλι μετράει η διαφορά πόντων...

Το πρώιμο αντίο

Πάντως, αν το Σάββατο η Ελλάδα χάσει από την Αμερική και η Βραζιλία νικήσει την Τσεχία τότε αποχαιρετάμε την Κίνα και το ματς της Δευτέρας με τη Τσεχία θα είναι αδιάφορο.

Σύμφωνα με τη FIBA τα κριτήρια πρόκρισης σε ισοβαθμία είναι κατά σειρά:

  1. Μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  2. Μεγαλύτερος αριθμός πόντων που σκόραρε μία ομάδα στα μεταξύ τους παιχνίδια
  3. Μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια του γκρουπ
  4. Μεγαλύτερος αριθμός πόντων που σκόραρε μία ομάδα σε όλα τα παιχνίδια του γκρουπ
Θέμα:
Μουντομπάσκετ 2019 (260)

Σχετικά:

Σκουρτόπουλος: Να είμαστε πανέτοιμοι για τη νίκη με την Αμερική
Tags:
Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA 2019, Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, Μουντομπάσκετ 2019, μουντομπάσκετ, Μουντομπάσκετ, Τσεχία, Βραζιλία, εθνική ΗΠΑ, Εθνική Ελλάδας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK