02:15 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η έκθεση εκτιμά ότι εκτός από τις χρηματικές απώλειες, εξ' αιτίας του παραεμπορίου χάνονται περίπου 15.356 θέσεις εργασίας, με το αντίστοιχο σύνολο στην ΕΕ να εκτιμάται στις 434.000.

Στα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχονται οι απώλειες από το εμπόριο προϊόντων «μαϊμού» που διακινούνται στην ελληνική αγορά, όπως αναφέρει έκθεση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε μια απώλεια της τάξης των 125 ευρώ για κάθε κάτοικο της χώρας, αλλά και σε μείωση των πωλήσεων εταιρειών που βρίσκονται στις περιοχές που πλήττονται από το παραεμπόριο της τάξης του 12,3%.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι αντίστοιχες απώλειες ανέρχονται στο ποσό των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η έκθεση εκτιμά ότι εκτός από τις χρηματικές απώλειες, το παραεμπόριο έχει επιπτώσεις και στα επίπεδα ανεργίας στη χώρα. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι εξαιτίας του παραεμπορίου χάνονται 15.356 θέσεις εργασίας. Ο αντίστοιχος αριθμός στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ανέρχεται στις 434.000 θέσεις εργασίας.

Tags:
παραεμπόριο, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK