02:54 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Φόροι ακίνητης περιουσίας

Ποιοι θα δουν «φουσκωμένο» τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ

CC0 / AlexanderStein / house
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το 15% των ιδιοκτητών, δηλαδή 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, θα δουν αυξήσεις μετά την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Σε αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ για πάνω από 1 εκατομμύριο ιδιοκτητών ακινήτων μεταφράζονται οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνοντας χθες την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι το 15% των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας θα δουν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ «φουσκωμένο», μετά από την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Δεδομένου ότι ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών ξεπερνάει τα 7 εκατομμύρια, αυτό σημαίνει ότι περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτητών και το βάρος εκτιμάται ότι θα επωμιστούν κυρίως κάτοικοι λαϊκών, αλλά και τουριστικών περιοχών.

Σημειωτέον πως η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, έχει δηλώσει ότι αύξηση των αντικειμενικών αξιών παρατηρείται στο 60% των ζωνών της χώρας. Ειδικότερα, πρόκειται για το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και γενικά τις τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΟΜΙΔΑ, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών αναμένεται να συμπαρασύρει περίπου είκοσι φόρους τέλη και άλλες επιβαρύνσεις που προσδιορίζονται από τις τιμές ζώνης των ακινήτων.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, μόλις το 18% των ιδιοκτητών μπορεί να αναμένει μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ τα δύο τρίτα δεν θα δουν καμία αλλαγή.

Tags:
Αντικειμενικές αξίες, Φορολογία, ΕΝΦΙΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK