21:27 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο Όλαφ Σολτς

Διττό μήνυμα από Γερμανία: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα, να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

© Sputnik / Alexey Agarishev
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, επιβεβαίωσε ο Όλαφ Σολτς, καλώντας ωστόσο, την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να παραμείνει προσηλωμένη στην τήρηση των μεταρρυθμίσεων.

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, διαβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

«Η Ελλάδα αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας των μηχανισμών σταθεροποίησης που διαθέτει πλέον η Ε.Ε.» έσπευσε να προσθέσει, από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πάντως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι «είναι σημαντικό να τηρηθούν οι συμφωνίες, οποία κυβέρνηση και αν υπάρχει στην Ελλάδα».  «Θα ήταν μεγάλο λάθος να αλλάξει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί» ξεκαθάρισε, αναγνωρίζοντας βέβαια, ότι «υπάρχουν και κάποια περιθώρια ευελιξίας».

Κομισιόν
© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC

Στη συνέχεια ο Σολτς έκανε ειδική μνεία στην Ευρωζώνη, διαμηνύοντας ότι ο ESM δεν θα πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών τραπεζών.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αναλάβουν δράση για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 5% του συνολικού ισολογισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλες οι εξελίξεις για την οικονομία

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φορολογική μεταρρύθμιση των χωρών της Ευρωζώνης, αλλά και για τη στήριξη του ESM στον νέο ρόλο του Ενιαίου Ταμείου Επίλυσης (SRF), στο πλαίσιο των κανόνων για την τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης. 

Σχετικά:

Στο 20,2% υποχώρησε η ανεργία τον Απρίλιο
Tags:
Ολάφ Σολτς, ελληνικό χρέος, ελληνική κρίση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ελλάδα, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK