21:15 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΔΝΤ

Εξαμηνιαίες οι αξιολογήσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Κάθε έξι μήνες θα αξιολογείται από το ΔΝΤ η μεταμνημονιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στις 27 Ιουλίου η συζήτηση για την έκθεση βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Δύο εξαμηνιαίες αξιολογήσεις ανά έτος θα περιλαμβάνει το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας της ελληνικής οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρις Ράις.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα εποπτείας, το οποίο αποτελεί τη προβλεπόμενη διαδικασία για κάθε χώρα που εξέρχεται από το πρόγραμμα.

«Για εμάς, η μετα-προγραμματική εποπτεία είναι ένα πολύ συνηθισμένο μέρος της προβλεπόμενης διαδικασίας που ακολουθείται, μετά από κάθε πρόγραμμα» έσπευσε να επαναλάβει.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, μάλιστα, υπογράμμισε τη δυνατότητα κοινών αποστολών μεταξύ ΔΝΤ και Βρυξελλών, στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας στενής συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι το μεταμνημονιακό πλαίσιο της Κομισιόν προβλέπει τριμηνιαίες αξιολογήσεις της οικονομίας, βάσει των οποίων θα υλοποιούνται και τα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.

«Θα συντονίσουμε τη μετα-προγραμματική μας εποπτεία, με τις προσπάθειες παρακολούθησης των Ευρωπαίων εταίρων. Και δεδομένου ότι εργαζόμαστε τόσο στενά με τους Ευρωπαίους και διαθέτουμε συμπληρωματικούς τομείς τεχνογνωσίας, θα ήταν λογικό το ΔΝΤ να συνδυάσει την αποστολή του με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα» εξήγησε, αναλυτικά, ο Ράις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλες οι εξελίξεις για την οικονομία

Τέλος, γνωστοποίησε ότι το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει στις 27 Ιουλίου, προκειμένου να συζητήσει την έκθεση βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, η οποία θα δημοσιευθεί λίγες ημέρες αργότερα. 

Σχετικά:

Ενστάσεις του ΔΝΤ για τα υψηλά πλεονάσματα
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Tags:
ελληνικό χρέος, ελληνική κρίση, ESM, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK