07:23 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει όσα έχει συμφωνήσει και μετά τη λήξη του προγράμματος, επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα ότι όσα έχουν συμφωνηθεί πρέπει να τηρηθούν και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Κύρτσου σχετικά με τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για την Ελλάδα και τη δυσκολία διαχείρισής τους σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, ο κ. Σολτς αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η οικοδόμηση εμπιστοσύνης για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Όπως τόνισε ο ίδιος, η έλλειψη εμπιστοσύνης θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση, για αυτό και είναι σημαντικό, όπως είπε, οι συμφωνίες που έχουν ληφθεί, να τηρηθούν και μετά την εκτέλεση του προγράμματος, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι το τίμημα από ενδεχόμενες αλλαγές θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ μεγάλο, εκτιμώντας ότι θα αποτελούσε «μεγάλο λάθος» το να αλλάξουν κομμάτια του προγράμματος. 

Βέβαια, ο ίδιος αναγνώρισε ότι υπάρχουν περιθώρια ελιγμού, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, αλλά διεμήνυσε ότι θα «πρέπει να κινηθούμε στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί». 

 

Σχετικά:

Διττό μήνυμα από Γερμανία: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα, να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις
Tags:
Όλαφ Σολτς, μνημόνιο, Γιώργος Κύρτσος, Γερμανία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK