23:19 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σχεδόν 4.000 επιχειρήσεις έχουν τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της εταιρείας ή προϊόντων τους και θα πρέπει να σπεύσουν να τον κατοχυρώσουν σε ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο.

Περίπου 4.000 επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» στην επωνυμία της εταιρείας ή των προϊόντων τους, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, και κάλεσε τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες κινήσεις ώστε να κατοχυρώσουν τον τίτλο ή την επωνυμία σε ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Σαββάκης αποκάλυψε ότι στο διεθνές γραφείο που εδρεύει στη Γενεύη, δεν έχει κατοχυρωθεί καμία ελληνική ονομασία, ενώ έχουν κατοχυρωθεί δύο από την πΓΔΜ.

Ο ίδιος, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου, ανήγγειλε ότι ο ΣΒΕΕ θα προσφέρει δωρεάν νομική και διαδικαστική βοήθεια σε όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις (κι όχι μόνο στα μέλη του) προκειμένου να προχωρήσουν σε κατοχύρωση των επωνυμιών τους. Προειδοποίησε μάλιστα ότι καθυστέρηση στην κατοχύρωση μπορεί να κοστίσει θέσεις εργασίας και μερίδια αγοράς.

Μιλώντας για τη συμφωνία με την πΓΔΜ για το όνομα, ο κ. Σαββάκης αναγνώρισε ότι υπάρχουν θετικά και αρνητικά, αλλά το θέμα έπρεπε να λυθεί, καθώς σε επιχειρηματικό επίπεδο έχει κοστίσει πολύ στις επιχειρήσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι η συμφωνία δημιουργεί προϋποθέσεις για αύξηση επενδύσεων στα Σκόπια.

Tags:
Μακεδονία, συμφωνία των Πρεσπών, Σκοπιανό, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK