20:59 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Μάριο Σεντένο

Σεντένο: Ιδιοκτησία της κυβέρνησης το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Φανταστική είδηση χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδος από το πρόγραμμα βοήθειας ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος επανέλαβε ότι το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας δεν συνιστά τέταρτο πρόγραμμα.

Η ιδιοκτησία του μέλλοντος της ελληνικής οικονομίας ανήκει πλέον στην κυβέρνηση της Αθήνας, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, εν όψει της εξόδου της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, τον Αύγουστο του 2018.

«Η ολοκλήρωση του προγράμματος αποτελεί μία φανταστική είδηση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» έσπευσε να προσθέσει, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «France 24».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πορτογάλος επικεφαλής του Eurogroup διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον όλα τα αναγκαία εργαλεία και όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αναπτυχθεί με έναν βιώσιμο τρόπο.

Αναφορά έκανε και στην επόμενη ημέρα, διαμηνύοντας ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν πλέον την ευθύνη και την ιδιοκτησία του οικονομικού μέλλοντος της χώρας.

Τέλος, όσον αφορά το μεταμνημονιακό πλαίσιο, ο Σεντένο υπογράμμισε ότι αυτό δεν εφαρμόζεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, καθώς και άλλες μεταμνημονιακές χώρες είχαν αυτό το είδος της εποπτείας.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν αποτελεί ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας, ενώ εκτίμησε ότι η επιτυχία της διαδικασίας εξόδου από την κρίση, θα εξαρτηθεί από τη μεταμνημονιακή εποχή.

Σχετικά:

Καθησυχαστικό μήνυμα Σεντένο προς επενδυτές: Τα ελληνικά ομόλογα είναι τώρα πιο ασφαλή
Ο Σεντένο προσγειώνει τις προσδοκίες για το ύψος των περικοπών στις συντάξεις
Tags:
ελληνική κρίση, μνημόνιο, μνημόνια, ελληνικό χρέος, Μάριο Σεντένο, Βρυξέλλες, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK