16:44 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε με έκθεσή του τις προοπτικές του αξιόχρεου για την Ελλάδα, όμως προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να υποβαθμιστεί εκ νέου αν αντιστραφούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εφασμοστεί.

Αναβάθμισε τις προοπτικές του αξιόχρεου για τη Ελλάδα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's. Ο οίκος αναβάθμισε τις προοπτικές (outlook) από σταθερές σε θετικές, διατηρώντας σταθερό το μακροπρόθεσμο αξιόχρεό της σε ‘B+'.

«Οι θετικές προοπτικές για την Ελλάδα αντανακλούν την πιθανότητα μίας αναβάθμισης, εφόσον η κυβέρνηση εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα οδηγήσουν σε μία ισχυρότερη οικονομική ανάκαμψη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η S&P προειδοποιεί ότι οι προοπτικές θα μπορούσαν και πάλι να επιστρέψουν στο προηγούμενο επίπεδο αν αντιστραφούν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας.

«Θα μπορούσαμε να αναθεωρήσουμε τις προοπτικές πάλι σε σταθερές αν, αντίθετα με τις προσδοκίες μας, υπάρξουν αντιστροφές μεταρρυθμίσεων που έχουν εφαρμοσθεί ή αν τα αναπτυξιακά αποτελέσματα είναι πιο αδύναμα από ότι αναμένουμε, περιορίζοντας τη δυνατότητα της Ελλάδας να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή, τη μείωση του χρέους και την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο οίκος αξιολόγησης.

Tags:
οίκος αξιολόγησης, αξιόχρεο, αναβάθμιση, οικονομία, Standard & Poor's, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK