21:09 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Χρήματα σε καραβάκι

Κεφάλαια εξ... Ασίας αναζητά η ελληνική κυβέρνηση

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ταξίδι στην Ασία διοργανώνει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την αναζήτηση κεφαλαίων και επενδυτών. Εντός του φθινοπώρου η πρώτη μεταμνημονιακή έκδοση κρατικού ομολόγου.

Κεφάλαια εξ… Ασίας αναζητά η ελληνική κυβέρνηση, η οποία στοχεύει στην προσέλκυση νέων επενδυτών, οι οποίοι θα στηρίξουν τις προσεχείς εκδόσεις κρατικών ομολόγων.

Η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών (2019-2021), καλείται να επαναχρηματοδοτήσει λήξεις ομολόγων, συνολικού ύψους 23 δισ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι εξασφαλισμένο από το ταμειακό «μαξιλάρι», το οποίο θα δημιουργηθεί μετά την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος βοήθειας, συνολικού ύψους 15 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται στις αρχές Αυγούστου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντλήσει ένα μέρος του συγκεκριμένου ποσού από τις αγορές, μέσω των εκδόσεων ομολόγων.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται ταξίδι στις χώρες της Ασίας, εντός του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αναζητηθούν κεφάλαια που θα επενδυθούν στο ελληνικό χρέος. Στόχος είναι να παρουσιαστεί η Ελλάδα, ως ένα «ασφαλές» επενδυτικό καταφύγιο, χάρη στις ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας αλλά και τη βελτίωση της εγχώριας ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη μεταμνημονιακή έκδοση ομολόγου αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο, με τη διάρκεια του υπό έκδοση αξιόχρεου να εκτιμάται στα 10 έτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα, επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκαν σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχαν σειρά επαφών με διεθνείς επενδυτές-αναλυτές.

Tags:
ελληνική κρίση, επενδυτές, ελληνικό χρέος, Ομόλογα, Υπουργείο Οικονομικών, Ασία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK