20:32 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Η Κριστίν Λαγκάρντ

Όχι του ΔΝΤ στην κατάργηση των εργασιακών μεταρρυθμίσεων

© Sputnik / Natalia Seliverstova
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Να μην προχωρήσει στην κατάργηση των εργασιακών μεταρρυθμίσεων καλεί την ελληνική κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις αυτής της κίνησης.

Των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας υπεραμύνεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Μία από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις ήταν αυτή της αγοράς εργασίας, η οποία κατέστησε εφικτή τη δημιουργία μίας πιο ευέλικτης και ανταγωνιστικής εργασιακής δομής» αναφέρει, μεταξύ άλλων. Και συνεχίζει: «Οι ελληνικές αρχές πάντα έβλεπαν αυτές τις αλλαγές ως προσωρινές και τώρα σχεδιάζουν την αντιστροφή τους».

Αυτό σημαίνει, εξηγεί στη συνέχεια, ότι η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει κατά το δοκούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες τελούν υπό διαπραγμάτευση σε έναν συγκεκριμένο εργασιακό τομέα ή κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανάλυση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους 

Ως αποτέλεσμα, εκτιμά το ΔΝΤ, θα μειωθεί η εργασιακή ευελιξία και θα αυξηθεί ο κίνδυνος αποσύνδεσης του μισθού με την παραγωγικότητα, εξέλιξη η οποία θα συνεπάγεται την αντιστροφή των θετικών τάσεων στην ανεργία και την ανταγωνιστικότητα.

Παράλληλα, καταλήγει το Ταμείο, αυτό θα περιορίσει την ευελιξία των εταιρειών ως προς τις αναδιαρθρώσεις, οι οποίες παραμένουν αναγκαίες λόγω των τραπεζικών, φορολογικών και ασφαλιστικών χρεών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΔΝΤ επιμένει στη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου

Σχετικά:

Το ΔΝΤ επιμένει στη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου
ΔΝΤ για χρέος: Βιώσιμο μεσοπρόθεσμα, αβεβαιότητα για την περίοδο μετά το 2038
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τα εργασιακά: Οι συστάσεις προς την κυβέρνηση
Tags:
εργασιακά δικαιώματα, εργασιακά, εργαζόμενοι, ελληνικό χρέος, ελληνική κρίση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΔΝΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK