17:42 21 ΜΑΡΤΙΟY 2019
Εμπορικό πλοίο σε λιμάνι

Προειδοποιήσεις Κίνας σε ΗΠΑ: Θα μειωθούν δραστικά οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Προειδοποιήσεις προς την Ουάσιγκτον, μετά τον νέο γύρο επιβολής δασμών, απηύθυνε το Πεκίνο, κάνοντας λόγο για ραγδαία πτώση των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

Με ραγδαία πτώση των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ προειδοποίησε την Ουάσιγκτον η Κίνα, στον απόηχο του νέου γύρου επιβολής δασμών μεταξύ των δύο χωρών.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Ουάσιγκτον προχώρησε στην αύξηση των δασμών στο 25% για κινεζικά προϊόντα, αξίας 16 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο των αρχικών περιοριστικών μέτρων που είχαν εξαγγελθεί, συνολικού ύψους 50 δισ. δολαρίων.

H Κίνα ανταπάντησε άμεσα, προχωρώντας στη λήψη ισόποσων αντιμέτρων, τα οποία στοχεύουν κατά κύριο λόγο αγροτικά προϊόντα των ΗΠΑ, όπως η σόγια, τα σιτηρά και το βαμβάκι.

«Μόλις τεθούν σε ισχύ τα κινεζικά μέτρα, οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων θα μειωθούν σημαντικά» τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Οικονομίας της Κίνας, Χαν Τζουν. Διαβεβαίωσε δε, ότι ο περιορισμός των αμερικανικών εισαγωγών δεν θα πλήξει και δεν θα επηρεάσει τον αγροτικό κλάδο της Κίνας. 

Σημειώνεται ότι ο «πόλεμος» μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησε την άνοιξη, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Ακολούθησε ένας ακόμη γύρος περιοριστικών μέτρων, αξίας 34 δισ. δολαρίων, προτού φθάσουμε στις σημερινές εξελίξεις.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής νέων δασμών, οι οποίοι θα μπορούσαν να πλήξουν κινεζικά αγαθά, ύψους 200 δισ. δολαρίων.

Σχετικά:

Στους αμερικανικούς δασμούς απαντά η Κίνα
Με δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολ. ετοιμάζεται να απαντήσει η Κίνα
Tags:
αγροτικά προϊόντα, Δασμοί, εμπόριο, Ντόναλντ Τραμπ, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK