12:36 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ικανοποίησή του για τη λήξη του τρίτου προγράμματος της χρηματοδοτικής συνδρομής εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αλλά χαρακτήρισε ως «σαφείς τις δεσμεύσεις της χώρας στη... μετά προγράμματος εποχή.

Την ικανοποίησή του για την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα εξέφρασε ο Μπρουνό Λε Μερ. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», δεν παρέλειψε όμως να υπογραμμίσει και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, κυρίως στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.

«Είναι μεγάλη επιτυχία η έξοδος της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδοτικής συνδρομής. Επιτυχία τόσο για την Ελλάδα, που σεβάστηκε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το 2015 και είχε το θάρρος, υπό την εποπτεία του Αλέξη Τσίπρα, να μεταρρυθμιστεί σε βάθος. Όσο όμως και για τους Έλληνες, που δέχθηκαν να κάνουν θυσίες, τις οποίες γνωρίζω πολύ καλά και οι οποίοι θα μπορέσουν να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους στο μέλλον» είπε ο Λε Μερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια

Όσο για τις δεσμεύσεις της χώρας στη… μετά προγράμματος εποχή; Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας της χαρακτήρισε ως «σαφείς», αναφερόμενος τόσο στα πρωτογενή πλεονάσματα όσο και στη δυναμική των μεταρρυθμίσεων. «Δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνουν σεβαστές και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στην οδό της ανάπτυξης και της απασχόλησης» πρόσθεσε και θύμισε το μήνυμα εμπιστοσύνης που εξέπεμψε η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρό τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Γάλλος πολιτικός ρωτήθηκε και για την κατάσταση του ελληνικού χρέος και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι βιώσιμο. «Γι' αυτό, πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να δημιουργεί ένα κλίμα ευνοϊκό για την ανάπτυξη της οικονομίας της, όπως δεσμεύτηκε ο φίλος μου, Ευκλείδης Τσακαλώτος», είπε χαρακτηριστικά.

Tags:
έξοδος από το μνημόνιο, μνημόνιο, μνημόνια, Μπρούνο Λε Μερ, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK