05:27 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Οι σημαίες των ΗΠΑ και Ρωσία

Η απάντηση της Μόσχας στις απειλές Τραμπ για αποχώρηση από τον ΠΟΕ

© REUTERS / Maxim Shemetov
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Οι ΗΠΑ θα υποφέρουν οικονομικά, αν δεν "παίξουν" με τους κανόνες» ήταν το σχόλιο του ρωσικού υπουργείου Οικονομίας, στις χθεσινές απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για αποχώρηση από τον ΠΟΕ.

Τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ περί αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) σχολίασε το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας.

«Οι ΗΠΑ θα υποφέρουν οικονομικά, αν δεν "παίξουν" με τους κανόνες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο.

Και πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας και γ' αυτό ενδιαφέρονται για ευνοϊκές και σταθερές συνθήκες ως προς την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές».

Πάντως, σύμφωνα με τη Μόσχα, οι αμερικανικοί επιχειρηματικοί κύκλο δύσκολα θα επιτρέψουν στον Τραμπ να υλοποιήσει τις απειλές περί αποχώρησης από τον ΠΟΕ. Και ο λόγος είναι απλός:

«Οι ΗΠΑ, σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει να προχωρήσουν στην επίτευξη εμπορικών συμφωνιών με όλους τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους, όπως η Ε.Ε., η Κίνα κ.α.» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Είναι απίθανο οι όροι αυτών των συμφωνιών, τους οποίους οι Αμερικανοί θέλουν να παζαρέψουν, να είναι καλύτεροι σε σχέση με τα όσα ισχύουν τώρα, εντός του πλαισίου του ΠΟΕ» κατέληξε το υπουργείο Οικονομίας.

Σχετικά:

Απειλές Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Στοχευμένες εξαιρέσεις από τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο αποφάσισε ο Τραμπ
Tags:
κυρώσεις, Δασμοί, εμπόριο, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK