21:11 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Την επέκταση τεσσάρων συλλογικών συμβάσεων υπογράφει η Αχτσιόγλου

© Φωτογραφία : SOOC/Nikos Libertas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα υπογράψει την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση μισθών και όρων εργασίας για «χιλιάδες εργαζομένους», όπως υποστήριξε.

Την υπογραφή υπουργικών αποφάσεων για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προανήγγειλε η αρμόδια υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου.

Πρόκειται για τις συμβάσεις στους κλάδους των τραπεζών, των ναυτιλιακών πρακτορείων και επιχειρήσεων, των γραφείων ταξιδιών και τουρισμού.

«Τη Δευτέρα θα υπογράψω τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την επέκταση των τεσσάρων αυτών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και παράλληλα συνεχίζουμε τη διαδικασία για τον έλεγχο της επεκτασιμότητας όλων των συμβάσεων που βρίσκονται σε ισχύ. Η δέσμευση που αναλάβαμε γίνεται πράξη και θα έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα στη βελτίωση των μισθών και των όρων εργασίας χιλιάδων εργαζομένων», σημείωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μέσω γραπτής δήλωσής της.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι από την 21η Αυγούστου επανήλθαν σε ισχύ «οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: η επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης».

«Ως υπουργείο Εργασίας, ξεκινήσαμε αμέσως τον έλεγχο των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και για τις πρώτες τέσσερις που εξετάσαμε διαπιστώθηκε ότι πληρούν του όρους για την επέκτασή τους», πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας αναφερόμενη στους τέσσερις προαναφερθέντες κλάδους, τονίζοντας ότι «αφορούν συνολικά πάνω από 75.000 εργαζόμενους».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, η επέκταση των πρώτων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας αναδεικνύει ότι η έξοδος από τα μνημόνια και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν είναι μία τυπική διαδικασία, αλλά η ουσιαστική μετάβαση σε μία νέα περίοδο ανάκτησης δικαιωμάτων για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Tags:
έξοδος από το μνημόνιο, Μισθοί, συλλογικές συμβάσεις, Υπουργείο Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK