20:45 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να τηρήσει τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 υπογραμμίζει κυβερνητικός αξιωματούχος. Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν θα βάλουν σε κίνδυνο αυτόν τον στόχο, σημειώνει.

Στην επικείμενη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφέρεται δημοσίευμα το Reuters που μεταξύ άλλων φιλοξενεί και τις δηλώσεις κυβερνητικών πηγών, οι οποίες αναφέρουν ότι αν και η Αθήνα επιδιώκει μια μια φιλική στην ανάπτυξη στρατηγική, είναι αποφασισμένη να επτιτύχει τους στόχους που έχει συμφωνήσει με τους επίσημους πιστωτές.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, στην ομιλία του (η οποία θα μπορούσε να επισκιαστεί από τις διαδηλώσεις), το Σάββατο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα «ανακούφισης» για τους πολίτες.

Εντούτοις, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, «κανένα από τα μέτρα (που θα ανακοινωθούν από τον Τσίπρα) δεν θα βάλουν σε κίνδυνο τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022, με το Reuters να αναφέρεται στις προσδοκίες της κυβέρνησης να αποφύγει να εφαρμόσει έναν νέο γύρο περικοπών στις συντάξεις.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα χρειαστεί για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%», είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αυτήν την εβδομάδα. 

Το θέμα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τους εκπροσώπους των δανειστών που θα φτάσουν στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου, για την πρώτη τους μεταμνημονιακή τριμηνιαία αξιολόγηση.

Tags:
83η ΔΕΘ, Πρωτογενές πλεόνασμα, Συντάξεις, ΔΕΘ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK