11:55 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Κοινοτικός αξιωματούχος

«Πρώιμη εικασία ότι υπάρχει συμφωνία για τις συντάξεις»

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Απαιτείται ακόμη αρκετή δουλειά μέχρι να υπάρξει συμφωνία για το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις, γράφει τηλεγράφημα του Reuters επικαλούμενο δύο πηγές. Προηγήθηκε τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που ανέφερε ότι οι δανειστές δεν μιλούν για αναβολή, αλλά για ακύρωση του μέτρου των περικοπών στις συντάξεις.

Είναι πρώιμη εικασία ότι οι δανειστές συμφώνησαν με την ελληνική άποψη στο θέμα της περικοπής των συντάξεων, δήλωσε πηγή των δανειστών στο Reuters, μετά το δημοσίευμα του ΑΠΕ —ΜΠΕ, ότι οι θεσμοί δεν μιλούν για αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, αλλά για ακύρωσή του. «Απαιτείται ακόμη αρκετή δουλειά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δεύτερη πηγή, είπε επίσης στο Reuters ότι οι συζητήσεις για το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμπεράσματα.

Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι «οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, όπως φάνηκε την Παρασκευή, είναι πιθανόν να μην εγκρίνουν άμεσα το πλάνο της για αναβολή του μέτρου των περικοπών στης συντάξεις από τον επόμενο χρόνο, καθώς ολοκλήρωσαν την πρώτη μεταμνημονιακή τους επιθεώρηση στα οικονομικά στοιχεία της χώρας».

Το διεθνές πρακτορείο, τονίζει επίσης, ότι η Αθήνα υποστηρίζει ότι διαθέτει το περιθώριο προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις και ταυτόχρονα να διατηρήσει την οικονομία σε βιώσιμη τροχιά.

Διαβάστε επίσης: «Μάχη» για τη διαρροή περί ακύρωσης των περικοπών στις συντάξεις

Σχετικά:

«Μάχη» για τη διαρροή περί ακύρωσης των περικοπών στις συντάξεις
Διαψεύδει η ΝΔ ότι ενημερώθηκε από τους θεσμούς για τις συντάξεις
Παράθυρο για ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις αφήνουν οι θεσμοί
«Παράθυρο» και από το ΔΝΤ για τις συντάξεις, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο
Tags:
Συντάξεις, Θεσμοί, Reuters, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK