18:32 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Υπουργείο Οικονομικών

Μύλος με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ: Δεν μπορεί να είναι αλήθεια, λέει κυβερνητική πηγή

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση κυβερνητικής πηγής σχετικά με τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ περί ακύρωσης του μέτρου μείωσης των συντάξεων. Νωρίτερα και η Κομισιόν είχε διαμηνύσει ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

«Ξέρετε ότι αυτό που έγραψε το ΑΠΕ — ΜΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών στην Αθήνα, παρά μόνον συζητήσεις» σχολίασε κυβερνητική πηγή σχετικά με τα περί ακύρωσης της μείωσης των συντάξεων.

Νωρίτερα πηγές είχαν αναφέρει στο Reuters ότι είναι πρώιμη εικασία τα περί συμφωνίας για την ακύρωση των περικοπών, ενώ και η Κομισιόν διά του εκπροσώπου της είχε στείλει αυστηρό μήνυμα ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

Κυβερνητική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ — ΜΠΕ εξήγησε ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια η ύπαρξη συμφωνίας καθώς μεταξύ θεσμών και Αθήνας «δεν υπάρχει διαπραγμάτευση παρά μόνο συζητήσεις».

Εξηγεί ότι «δεν θα μπορούσαν οι θεσμοί ούτε να συμφωνήσουν ούτε να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις, διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση».

Ερωτηθείς αν υπάρχει το χρονικό περιθώριο να περιληφθεί στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού (κατατίθεται την 1η Οκτωβρίου στη Βουλή) η ακύρωση του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων, ο συγκεκριμένος παράγοντας είπε χαρακτηριστικά πως «δεν το ξέρω. Εμένα με ενδιαφέρει εάν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «όλα τα πράγματα που είναι καλά είναι καλύτερα να γίνουν πριν και όχι μετά».

Υπενθυμίζεται ότι το τηλεγράφημα του ΑΠΕ — ΜΠΕ που προκάλεσε την αναστάτωση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «βιώσιμο θεωρούν οι θεσμοί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, μετά από τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του. Αυτό αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης».

Σχετικά:

«Μάχη» για τη διαρροή περί ακύρωσης των περικοπών στις συντάξεις
Tags:
οικονομία, Συντάξεις, Κυβέρνηση, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK