11:02 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Σημαίες ΗΠΑ - Κίνας.

Υπ. Εμπορίου Κίνας: Οι δασμοί δεν θα επιλύσουν το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

© AP Photo / Andy Wong
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Εκπρόσωπος του υπουργείου σημείωσε ότι παρά τον εμπορικό πόλεμο, το εμπορικό έλλειμμα έχει μεγαλώσει. Ο Γκάο κάλεσε τον Λευκό Οίκο να υιοθετήσει ρεαλιστική προσέγγιση για να διασφαλίσει την «υγιή και σταθερή» ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου.

Η μονομερής ενέργεια της Ουάσινγκτον για επιβολή επιπλέον δασμών δεν θα επιλύσει το πρόβλημα του εμπορικού ελλείμματος, ανέφερε ο Γκάο Φένγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γκάο σημείωσε ότι οι διακυμάνσεις στο αμερικανικό εμπορικό πλεόνασμα ή έλλειμμα δεν αποφασίζονται από τον Λευκό Οίκο, αλλά από την ίδια την αγορά.

Υπογράμμισε ότι παρά τους εμπορικούς πολέμους το εμπορικό πλεόνασμα του Πεκίνου με τις ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 7,7% στο οχτάμηνο του 2018.

Οι εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,5%, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γκάο, η αύξηση των εξαγωγών οφείλεται κυρίως στην υψηλότερη ζήτηση στην εγχώρια αγορά των ΗΠΑ. Επίσης, καθώς οι κινέζοι εξαγωγείς ανησυχούσαν για αλλαγές στην πολιτική δασμών των ΗΠΑ, αναζήτησαν το κλείσιμο των συμφωνιών τους πριν συμβούν αλλαγές που θα μπορούσαν να τους κοστίσουν.

Ο εκπρόσωπος επίσης δήλωσε ότι «το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα σχετίζεται με το χαμηλό ποσοστό αποταμίευσης, τα συναλλαγματικά αποθέματα και τον έλεγχο των εξαγωγών στην Κίνα» αναφέρει το Xinhua.

Ο Γκάο κάλεσε τον Λευκό Οίκο να αναγνωρίσει ότι οι μονομερείς δασμοί δεν θα λύσουν το πρόβλημα και να υιοθετήσει ρεαλιστική προσέγγιση για να διασφαλίσει την «υγιή και σταθερή» ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου.

Tags:
οικονομία, Δασμοί, εμπόριο, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK