11:11 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Χρηματιστήριο

Γιατί καθυστερεί η παράδοση του πορίσματος για τη Folli - Follie Group

© AFP 2018 / Louisa Gouliamaki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η πολυπλοκότητα του οικονομικού ελέγχου των θυγατρικών της Folli - Follie Group στην Ασία αποτελεί τον λόγο καθυστέρησης στην εκπόνηση της έκθεσης της Alvarez & Marsal.

Τους λόγους καθυστέρησης του ελέγχου επί των οικονομικών της καταστάσεων γνωστοποίησε η Folli-Follie Group.

Σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία, η έκθεση της Alvarez & Marsal θα παραδοθεί στη διοίκηση και την Ernst & Young, εντός του Σεπτεμβρίου. Μόλις γίνει αυτό, τότε η Ernst & Young αναμένεται να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του δικού της έργου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η καθυστέρηση στην εκπόνηση της έκθεσης της A&M οφείλεται, όπως εξήγησε η Folli-Follie, στην πολυπλοκότητα της αξιολόγησης των πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων στις θυγατρικές της Ασίας.

Σημειώνεται ότι η FF Group έχει αναγκαστεί να αναθέσει το έργο της αξιολόγησης σε δύο ελεγκτικές εταιρείες, καθώς η ΕΥ αρνήθηκε να διεκπεραιώσει μόνη της όλο το έργο. Ο έλεγχος επί των οικονομικών καταστάσεων επήλθε έπειτα από τις αποκαλύψεις ξένου hedge fund σχετικά με την δημοσίευση λαθεμένων και παραποιημένων στοιχείων ως προς την παρουσία της FF Group στην αγορά της Ασίας.

Στο μεταξύ τις προηγούμενες ημέρες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών παρέτεινε εν μέρει το καθεστώς προστασίας έναντι των πιστωτών, κάνοντας δεκτή την αίτηση της εταιρείας. Ωστόσο, απέρριψε το αίτημα της θυγατρικής FF Συμμετοχών, με αποτέλεσμα την άμεση εκποίηση του 10% των μετοχών της Άττικα Πολυκαταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ποσοστό της FF Group στην Άττικα Πολυκαταστήματα ανέρχεται πέριξ του 35%.

Σχετικά:

«Φιλί» ζωής από το Πρωτοδικείο Αθηνών στη Folli – Follie Group
Οι τράπεζες καταγγέλλουν τα δάνεια της Folli - Follie, ζητούν άμεσα 45 εκατ. ευρώ
Συνολικά πρόστιμα 4,02 εκατ. ευρώ στη Folli Follie
Σε προσωρινή προστασία από τους πιστωτές η Folli-Follie
Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της Folli Follie
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Κατατέθηκε η μήνυση για την υπόθεση της Folli Follie
Tags:
Folli-Follie
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK