11:22 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Κομισιόν

Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής: Η Ελλάδα απορρόφησε ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 100%

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου τόνισε ότι την περίοδο 2007-2013 η Ελλάδα παρουσίασε απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων 100% και ότι για την περίοδο 2014-2020 είναι μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά απορροφητικότητας.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα παρουσίασε απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε ποσοστό 100% κατά την την περίοδο 2007-2013, επισήμανε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου.

Παράλληλα εξήγησε ότι ότι η χώρα μας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αποροφητικότητας και για την περίοδο 2014-2020.

Η κ. Κρέτσου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την περασμένη Τετάρτη, η κ. Κρέτσου είπε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Ελλάδα έκανε μεγάλες θυσίες και ήρθε η ώρα να επιστρέψει σε τροχιά ευημερίας. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, αλλά και επιπλέον μέτρα που στηρίζουν την ελληνική οικονομία».

Περαιτέρω, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής επισήμανε ότι «η Ελλάδα παρουσίασε απορροφητικότητα 100% το διάστημα 2007-2013, ενώ είναι μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων το διάστημα 2014-2020». «Επισκέφτηκα τα Τέμπη όπου με τα εν λόγω κονδύλια ολοκληρώθηκε ένα έργο που είχε παγώσει», είπε η κ. Κρέτσου και συμπλήρωσε: «Με συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών».

Κληθείσα να σχολιάσει την τελευταία ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κ. Κρέτσου την χαρακτήρισε κρίσιμη, γιατί «έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία η ήπειρος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα».

«Χρειαζόμασταν μια ανάσα οξυγόνου. Ήταν ξεκάθαρος ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια της. Κι εγώ ως πολιτικός θεωρώ ότι είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον των παιδιών μας. Aναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό, την ασφάλεια των συνόρων, τα εργασιακά και κοινωνικά θέματα που είναι σημαντικά για το μέλλον μας όπως και την αλληλεγγύη σε χώρες που έχουν επηρεαστεί από τις μεταναστευτικές ροές όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Η αλληλεγγύη είναι το κλειδί», κατέληξε στις δηλώσεις της η Επίτροπος.

Tags:
απορροφητικότητα, ευρωπαϊκά κονδύλια, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ενωση, Κορίνα Κρέτσου, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK