01:19 22 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς για διαρροές περί συντάξεων: Να μας αφήσουν οι πηγές να κάνουμε τη δουλειά μας

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
101

Μήνυμα ότι πρέπει να τηρούνται τα συμφωνηθέντα, όπως προκύπτουν από το Eurogroup του Ιουνίου έστειλε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφορικά με τις διαρροές περί ακύρωσης στις μειώσεις των συντάξεων.

«Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα» και από εκεί και πέρα «θα συζητήσουμε», δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς για τις χτεσινές διαρροές περί ακύρωσης του μέτρου μείωσης των συντάξεων. «Παρακαλώ τις όποιες πηγές να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «κλειδί» για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο είναι η συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε δανείζει τη χώρα, αλλά είναι ο εγγυητής της συγκεκριμένης συμφωνίας. «Γι' αυτό και δηλώσαμε πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται», εξήγησε.

«Επειδή όμως η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια είναι σε μία διαδικασία διαλόγου για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού της με τους θεσμούς. Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα ελέγξουμε τα περιθώρια και πλεονάσματα. Να τηρηθούν τα συμφωνημένα και θα συζητήσουμε. Παρακαλώ τις όποιες πηγές να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «ιστορία επιτυχίας» επικαλούμενος την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το 2009. Παρόλα αυτά παραδέχτηκε πως ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση την οποία δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να ξαναζήσει.

Ζητούμενο για το μέλλον της Ελλάδας, όπως είπε, είναι «πως μέσα από την περιπέτεια μάθαμε και αλλάξαμε» και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μπορούμε να φτιάξουμε μία οικονομία που θα γεννά ευκαιρίες και όχι χρέη». Από εδώ και πέρα, πρέπει να βελτιώσουμε το οικονομικό κλίμα, να εξυγιάνουμε το τραπεζικό σύστημα και να μην ξεχάσουμε τους ευάλωτους, κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

Σχετικά:

«Pacta sunt servanda» απαντά η Κομισιόν στις διαρροές για τις συντάξεις
«Πρώιμη εικασία ότι υπάρχει συμφωνία για τις συντάξεις»
«Μάχη» για τη διαρροή περί ακύρωσης των περικοπών στις συντάξεις
Διαψεύδει η ΝΔ ότι ενημερώθηκε από τους θεσμούς για τις συντάξεις
Tags:
Συντάξεις, Eurogroup, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK