15:55 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέες περιπέτειες αναμένουν τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η Κομισιόν ανακοίνωσε την έναρξη εις βάθος έρευνας σε βάρος των BMW, Daimler και Volkswagen Group.

Έρευνα εις βάθος ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας στο στόχαστρο τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, και συγκεκριμένα τις BMW, Daimler και Volkswagen Group.

Η έρευνα αφορά το ενδεχόμενο «παράνομης συνεργασίας», προκειμένου οι γερμανικές εταιρείες να αποφύγουν την ανάγκη ανάπτυξης νέων τεχνολογιών για την εξάλειψη των εκπομπών ρύπων στα πετρελαιοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία των Βρυξελλών έρχεται τρία χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «DieselGate», σύμφωνα με το οποίο η VW παραποιούσε συστηματικά τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις εκπομπές ρύπων.

«Εάν οι κατηγορίες είναι αληθείς, τότε οι τρεις εταιρείες αρνήθηκαν στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα, παρά τη διαθέσιμη τεχνολογία» επεσήμανε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε., Μάργκαρετ Βεστάγκερ.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο  «DieselGate» έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στον Όμιλο της VW, καθώς έχει κληθεί να καταβάλλει αποζημιώσεις και πρόστιμα, ύψους τουλάχιστον 32 δισ. δολαρίων.

Tags:
αυτοκινητοβιομηχανίες, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Daimler, Volkswagen, BMW, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK