02:31 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Όλαφ Σόλτς και ο Πιερ Μοσκοβισί

Ο Τσακαλώτος θέλει να ανοίξει τη συζήτηση για το υπερπλεόνασμα μέχρι το 2022

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του και τον Πιερ Μοσκοβισί είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ζήτησε μεταξύ άλλων να ξεκινήσει η συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησης του δημοσιονομικού χώρου έως το 2022.

Διαβεβαιώσεις ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου 3,5% και για το έτος 2019 και για τα επόμενα χρόνια, παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι θετικό να ξεκινήσει συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο χώρος αυτός, όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια έως το 2022.

Η τριμερής έγινε στο περιθώριο της συνάντησης του δικτύου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Ecofin Ministerial Network).

Ο κ. Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση των επαφών στη γερμανική πρωτεύουσα, θα μεταβεί στο Λονδίνου, όπου θα διεξαχθεί το 13ο Ελληνικό Road Show του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σχετικά:

Στο Βερολίνο μεταφέρεται η «μάχη» για τις συντάξεις
Tags:
ελληνική οικονομία, Όλαφ Σολτς, Πιερ Μοσκοβισί, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK