11:28 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στο Μάτι της Νέας Μάκρης

Στη Βουλή τροπολογία για τους πυρόπληκτους

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η τροπολογία που θα ψηφιστεί σήμερα, απαλλάσσει τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου από δημοτικά τέλη και το τέλος ακίνητης περιουσίας, για όσο διάστημα τα σπίτια τους είναι μη κατοικήσιμα.

Τροπολογία για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 καθώς και όσων πλήττονται από φυσικές καταστροφές κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Η ρύθμιση, κατατέθηκε σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση ενσωμάτωσης κοινοτικής οδηγίας για την προξενική προστασία των πολιτών της ΕΕ, που θα ψηφιστεί σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τροπολογία απαλλάσσει από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και το τέλος ακίνητης περιουσίας, κατοίκους περιοχών που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πολιτικής προστασίας λόγω σεισμού, πυρκαγιών ή πλημμυρών και των οποίων οι περιουσίες έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που καθιστούν τα σπίτια τους μη κατοικήσιμα. Η χορηγούμενη απαλλαγή ισχύει για όσο διάστημα τα ακίνητα είναι μη κατοικήσιμα και δεν χρησιμοποιούνται.

Σχετικά:

Πώς θα διορίζονται στο Δημόσιο οι πυρόπληκτοι
Tags:
σπίτια, τροπολογία, πυρόπληκτοι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK