02:42 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Κλάους Ρέγκλινγκ

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν έχει αποδεσμευτεί 100%

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σε ερώτηση για το υπάρχει φόβος υπαναχώρησης της Ελλάδας από ορισμένες μεταρρυθμίσεις, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση έχει «υποσχεθεί τις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν έχει αποδεσμευτεί πλήρως απέστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στις πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, θα πρέπει να προηγείται συζήτηση με του ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του ολλανδικού μέσου για το εάν ο ίδιος φοβάται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιστρέψει κάποιες μεταρρυθμίσεις, ο Ρένγκλινγκ απαντά: «Όχι. Έχουν υποσχεθεί τις μεταρρυθμίσεις αυτές. Ο ελληνικός προϋπολογισμός φέτος είναι ελαφρώς καλύτερος του αναμενόμενου. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό τον προϋπολογισμό. Αν αλλάξουν τις πολιτικές τους, θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δεν έχουν αποδεσμευτεί ακόμη 100%».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ESM έρχονται μετά από την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή, με τον Ρέγκλινγκ μάλιστα, προβαίνοντας χθες σε σχόλια, να σημειώνει ότι «θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό το ότι η ελληνική κυβέρνηση (…) παρουσίασε αυτά τα δύο σενάρια». Ωστόσο, όπως επεσήμανε σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό, «οι συζητήσεις με τους θεσμούς πρέπει να συνεχιστούν, δεν έχουν ολοκληρωθεί». 

Tags:
Μεταρρυθμίσεις, Συντάξεις, Προϋπολογισμός, ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK