11:33 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Έχουμε καλές πιθανότητες να μην κοπούν οι συντάξεις

© AFP 2019 / John Thys
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να μην μειωθούν οι συντάξεις, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι «δεν είναι εύκολο να πούνε σε μια χώρα με 3,5% πλεόνασμα να κόψει συντάξεις».

Την αισιοδοξία του ότι δεν θα υπάρξει περικοπή των συντάξεων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ίδιος ανέφερε ότι «δεν είναι εύκολο να πούνε σε μια χώρα με 3,5% πλεόνασμα να κόψει συντάξεις», διευκρινίζοντας πως είναι λάθος να λέγεται ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνει δύο σενάρια: Το ζήτημα είναι τεχνικό, καταθέτουμε τη βάση στη Κομισιόν, όπως κάνουν όλες οι χώρες, και τα υπόλοιπα είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για το 2019, είπε ο υπουργός Οικονομικών, καλώντας τους πολίτες να μην ανησυχούν.

Όπως σημείωσε, το μέτρο της περικοπής των συντάξεων επιβλήθηκε μετά το 2017 έπειτα από τις πιέσεις και τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ και ψηφίστηκε λόγω των εκλογών στη Γερμανία και σε άλλες χώρες που ήθελαν το ΔΝΤ πρόγραμμα. «Μας εκβίασαν και μάλιστα ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε για να μπουν στο πρόγραμμα και τελικά δεν μπήκαν», είπε συμπληρώνοντας ότι το σημαντικό είναι πως «η κυβέρνηση δούλεψε, έβαλε στη μπάντα το χλευασμό της αντιπολίτευσης και δούλεψε για να πείσει ότι δεν χρειάζεται η περικοπή».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι η κυβέρνηση δούλεψε σκληρά για να πείσει τους εταίρους για τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων, επαναλαμβάνοντας πως το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό και ότι το πλεόνασμα είναι υπεραρκετό.

«Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να μην μειωθούν οι συντάξεις, αλλά και να κάνουμε κομμάτι των αντιμέτρων το 2019, κομμάτι το 2020, κομμάτι το 2021 και το 2022», σημείωσε. 

Tags:
Πλεόνασμα, Συντάξεις, ΔΝΤ, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK