21:22 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Αμερικανικά δολάρια και ρωσικά ρούβλια

Ρωσική κυβέρνηση: Δεν υπάρχουν σχέδια για πλήρη εγκατάλειψη των συναλλαγών σε δολάριο

© Sputnik / Alexandr Demyanchuk
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ρωσική κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα μείωνει την εξάρτηση της χώρας από το αμερικανικό δολάριο, απλοποιώντας τους διακανονισμούς στο εθνικό νόμισμα.

Η ρωσική κυβέρνηση εργάζεται για τη μείωση της εξάρτησης της οικονομίας από το δολάριο, μεταξύ άλλων μέσω της τόνωσης του εμπορίου στο εθνικό νόμισμα, αλλά δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει πλήρως τις συναλλαγές σε δολάρια, τόνισε σήμερα η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης.

Ένα έγγραφο με τις προτάσεις και τις συστάσεις του Αντρέι Κόστιν, του επικεφαλής της VTB (μιας εκ των μεγαλύτερων ρωσικών τραπεζών), αναμένεται να φτάσει τις επόμενες μέρες στο γραφείο του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στα πλαίσια του σχεδιασμού της Ρωσίας προς την κατεύθυνση της αποδολαριοποίησης.

Το σχέδιο της ρωσικής κυβέρνησης δεν προτείνει περιορισμούς ή απαγορεύσεις στις συναλλαγές σε δολάρια. Ο κύριος στόχος του είναι να απλοποιήσει τις συναλλαγές σε εθνικό νόμισμα, να διευκολύνει τους ελέγχους των συναλλαγών και να δημιουργήσει κατάλληλους μηχανισμούς που θα επιτρέψουν πληρωμές σε οποιοδήποτε νόμισμα χωρίς περιττές απώλειες.

Ο Αντρέι Κόστιν παρουσίασε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τέσσερα σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και τα οποία πρέπει να εκπληρωθούν άμεσα προκειμένου να απελευθερωθεί η ρωσική οικονομία από την εξάρτησής της από το δολάριο.

Οι προτάσεις του υποστηρίχθηκαν από το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο, καθίσταται σαφές ότι το νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει την πλήρη απελευθέρωση της Ρωσίας από το αμερικανικό δολάριο.

 

Tags:
Ρούβλι, Δολάριο, VTB, Αντρέι Κόστιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK