19:10 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ρωσική κυβέρνηση εργάζεται για τη μείωση εξάρτησης της οικονομίας από το δολάριο, ενισχύοντας, μεταξύ άλλων, τις συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα. Το σχέδιο αποδολαριοποίησης έχει υποβληθεί στην κυβέρνηση, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το σχέδιο για την αποδολαριοποίηση της οικονομίας της χώρας έχει προετοιμαστεί και έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση.

«Έχει ήδη υποβληθεί στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Σιλουάνοφ σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τον χρόνο που το σχέδιο αποδολαριοποίησης της ρωσικής οικονομίας θα είναι έτοιμο.

Το σχόλιο του Σιλουάνοφ έρχεται μία μέρα μετά τις επισημάνσεις του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την αξιοπιστία του δολαρίου.

«Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί συνεργάτες μας κάνουν ένα κολοσσιαίο στρατηγικό λάθος. Υπονομεύουν την αξιοπιστία του δολαρίου ως παγκόσμιο, στην πραγματικότητα, το μοναδικό αποθεματικό νόμισμα σήμερα και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη σε αυτό ως παγκόσμιο εργαλείο», είχε δηλώσει ο Πούτιν κατά την ομιλία του στην Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας.

Την Τετάρτη, η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι αρχές εργάζονται πάνω σε σχέδιο για τη μείωση της εξάρτησης της οικονομίας από το δολάριο.

Σχετικά:

Ρωσική κυβέρνηση: Δεν υπάρχουν σχέδια για πλήρη εγκατάλειψη των συναλλαγών σε δολάριο
Tags:
Ρούβλι, Δολάριο, αποδολαριοποίηση, Βλαντίμιρ Πούτιν, Αντόν Σιλουάνοφ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK