Πετρελαιοφόρο πλοίο

Η Ινδία θα συνεχίσει να αγοράζει ιρανικό πετρέλαιο παρά τις πιθανές κυρώσεις των ΗΠΑ

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι ινδικές εταιρείες θα εξακολουθήσουν να αγοράζουν ιρανικό αργό πετρέλαιο και αυτόν τον μήνα, παρά τις πιθανές αντιρρήσεις και ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Μια σειρά ενεργειακών αναγκών οδηγεί την Ινδία να συνεχίσει την αγορά πετρελαίου από το Ιράν παρά τις ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις.

«Πρέπει να εκπληρώσουμε τις εγχώριες απαιτήσεις μας. Αναμένουμε από τους παγκόσμιους ηγέτες να κατανοήσουν τις ανάγκες μας», δήλωσε ο Ινδός Υπουργός Dharmendra Pradhan, με αρμοδιότητα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο περιθώριο του Ινδικού Φόρουμ Ενέργειας στο Νέο Δελχί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν τον Μάιο και ανακοίνωσαν την αποκατάσταση όλων των κυρώσεων κατά του Ιράν, οι οποίες είχαν αρθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ουάσιγκτον καλεί τους εισαγωγείς του ιρανικού πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, να σταματήσουν την αγορά του μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.
Η ημερομηνία θεωρείται κομβική για τους Αμερικανούς καθώς τότε θα επιβληθεί το δεύτερο πακέτο των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Ωστόσο, η Ινδία δεν επιθυμεί να σταματήσει τις ιρανικές ροές πετρελαίου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει ανεπανόρθωτα την ινδική οικονομία και να προκαλέσει δραματική αύξηση των τιμών του πετρελαίου στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας μετά το Ιράκ από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, έχοντας παραδώσει 5,67 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου στη χώρα.

Σχετικά:

Ρωσία - Ινδία, συμφωνίες για γερά (αμερικανικά) νεύρα…
Η Ινδία ετοιμάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα και ίσως έχει ρωσική βοήθεια
Η Ρωσία σκέφτεται την εξαγωγή κορβέτας με πυραύλους Kalibr σε Κίνα και Ινδία
Tags:
φυσικό αέριο, Πετρέλαιο, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK